Annonce
Hvide Sande

Planer om at bygge 18 lejligheder med unik udsigt

Ifølge de foreløbige skitser kan det planlagte lejlighedsbyggeri på Nørregade i Hvide Sande komme til at tage sig sådan her ud. Illustration: Switzer Indretning

Erhvervsfolk har fået grønt lys af kommunen til at arbejde videre med projekt, der skal føre til nyt etagebyggeri i Hvide Sande.

Annonce

Hvide Sande: Der er en del seniorer, der ønsker at tilbringe deres pensionisttid i en nyopført lejlighed med udsigt over Tyskerhavnen og fjorden i Hvide Sande.

Det mener i hvert fald Merrild og Mads Jørgensen, der har præsenteret Ringkøbing-Skjern Kommune for et stort byggeprojekt på Nørregade. Her ejer far og søn - der står bag Ejvinds Bageri - ejendommene 24, 26 og 28, der skal rives ned for at gøre plads til byggeriet.

Ligeledes er der forhandlinger om at købe ejendommen på Nørregade 32, så der alt i alt kan etableres 18 lejligheder.

- Vi har afventet den sidste godkendelse fra kommunen, så nu kan vi for alvor komme i gang, siger Mads Jørgensen.

Medlemmerne af kommunens økonomi- og erhvervsudvalg vurderede projektet på et møde tirsdag eftermiddag, og der er ingen indvendinger:

- For mig at se er det et spændende projekt at få etableret i det område af byen. Det kan være med til at give nogle øgede aktiviteter i Hvide Sande, siger udvalgets formand, borgmester Iver Enevoldsen (V).

Vi har afventet den sidste godkendelse fra kommunen, så nu kan vi for alvor komme i gang

Mads Jørgensen, projektmager
Annonce

Matcher fiskehytter

I ansøgningen om at få lov til at gennemføre projektet bliver det forklaret, at der er tale om byfornyelse, der vil pynte i gadebilledet.

Nybyggeriet, der kan få en højde på knap 12 meter, vil tage udgangspunkt i Tyskerhavnens særegne karakter og stemning. Det vil blandt andet ske ved at tilpasse materialer, tagform og det arkitektoniske udtryk til de små fiskehytter på havnen ved fjorden.

De første skitser er tegnet, men ifølge Mads Jørgensen skal der nok kigges omkring to år frem i kalenderen for at finde en mulig indflytningsdato:

- Men folk er velkomne til at kontakte mig, hvis det har interesse, siger han.

Mads Jørgensen tilføjer, at han allerede har en liste med navne på personer, der planlægger at investere i en af de nye lejligheder.

De foreløbige skitser viser et byggeri i tre plan med lejligheder på 115 kvadratmeter.

Ifølge Mads Jørgensen er det primært personer i aldersgruppen 50-plus, der har et godt øje til projektet.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-mistanke: Faster/Hanning har fået en spiller testet for corona, og da svaret ikke var kommet, blev deres kamp i serie 3 udsat

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Annonce