Annonce
Hvide Sande

Planer om at bygge 18 lejligheder med unik udsigt

Ifølge de foreløbige skitser kan det planlagte lejlighedsbyggeri på Nørregade i Hvide Sande komme til at tage sig sådan her ud. Illustration: Switzer Indretning

Erhvervsfolk har fået grønt lys af kommunen til at arbejde videre med projekt, der skal føre til nyt etagebyggeri i Hvide Sande.

Hvide Sande: Der er en del seniorer, der ønsker at tilbringe deres pensionisttid i en nyopført lejlighed med udsigt over Tyskerhavnen og fjorden i Hvide Sande.

Det mener i hvert fald Merrild og Mads Jørgensen, der har præsenteret Ringkøbing-Skjern Kommune for et stort byggeprojekt på Nørregade. Her ejer far og søn - der står bag Ejvinds Bageri - ejendommene 24, 26 og 28, der skal rives ned for at gøre plads til byggeriet.

Ligeledes er der forhandlinger om at købe ejendommen på Nørregade 32, så der alt i alt kan etableres 18 lejligheder.

- Vi har afventet den sidste godkendelse fra kommunen, så nu kan vi for alvor komme i gang, siger Mads Jørgensen.

Medlemmerne af kommunens økonomi- og erhvervsudvalg vurderede projektet på et møde tirsdag eftermiddag, og der er ingen indvendinger:

- For mig at se er det et spændende projekt at få etableret i det område af byen. Det kan være med til at give nogle øgede aktiviteter i Hvide Sande, siger udvalgets formand, borgmester Iver Enevoldsen (V).

Annonce

Vi har afventet den sidste godkendelse fra kommunen, så nu kan vi for alvor komme i gang

Mads Jørgensen, projektmager

Matcher fiskehytter

I ansøgningen om at få lov til at gennemføre projektet bliver det forklaret, at der er tale om byfornyelse, der vil pynte i gadebilledet.

Nybyggeriet, der kan få en højde på knap 12 meter, vil tage udgangspunkt i Tyskerhavnens særegne karakter og stemning. Det vil blandt andet ske ved at tilpasse materialer, tagform og det arkitektoniske udtryk til de små fiskehytter på havnen ved fjorden.

De første skitser er tegnet, men ifølge Mads Jørgensen skal der nok kigges omkring to år frem i kalenderen for at finde en mulig indflytningsdato:

- Men folk er velkomne til at kontakte mig, hvis det har interesse, siger han.

Mads Jørgensen tilføjer, at han allerede har en liste med navne på personer, der planlægger at investere i en af de nye lejligheder.

De foreløbige skitser viser et byggeri i tre plan med lejligheder på 115 kvadratmeter.

Ifølge Mads Jørgensen er det primært personer i aldersgruppen 50-plus, der har et godt øje til projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Hjertestarter hos Fakta

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Annonce