Annonce
Vestjylland

Plakat har skaffet forening flere unge

Sådan ser den byplakat ud, som man kun kan få fat i, hvis man melder sig ind i Ulfborg Borgerforening. Pressefoto
En særlig byplakat har fået lokket flere unge ind i den lokale borgerforening i Ulfborg.

Ulfborg: Man kan kun få fingrene i den, hvis man melder sig ind i borgerforeningen - den byplakat, som Ulfborg Borgerforening har fået lavet.

Og plakaten er så populær, at den har fået flere unge borgere til at melde sig ind i borgerforeningen.

- Det har gjort, at vi har fået 25 procent flere medlemmer på to måneder, fortæller formand Thomas Birch, der nu kan skrive sig 260 privatmedlemmer af foreningen bag øret.

En del af årsagen til væksten er utvivlsomt den plakat, man har fået lavet, er han og bestyrelsesmedlem Erik Boutrup, overbevist om:

- Det er godt, at vi har fået nogle flere unge mennesker ind i foreningen, for det har jo lidt været problemet før, og det har den her plakat hjulpet os til, siger Erik Boutrup.

Foreningen har haft et sjællandsk firma til at fremstille byplakaten, som blev leveret til borgerforeningen i midten af november.

Byplakaten er en del af indsatsen til i højere grad at synliggøre borgerforeningen i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce