Annonce
Vestjylland

Pløjestævne har måttet sige nej til traktorer

Der er entré ved søndagens pløjestøvne. - Ellers er der simpelthen ikke økonomi i det for os, siger en af arrangørerne, Erling Larsen, som til gengæld lover, at der også kommer en pløjekro. Arkivfoto: Tommy Bay

Nørre Vosborg: - Det er lidt af et luksusproblem, konkluderer Erling Larsen fra Midtjysk Køreselskab, der sammen med Motor og traktorklubben Jylland holder fælles pløjestævne søndag 13. oktober på Nr. Vosborg.

Sagen er den, at for mange traktorer har villet deltage i søndagens begivenhed.

- Og det er for mange i forhold til den plads, vi har, så vi har måttet afvise nogle, siger Erling Larsen.

Der bliver deltagelse af 30 ældre veterantraktorer og 12 spand heste. Forpagteren af jorden til Nr. Vosborg, Thingstrup Maskinstation, har igen givet lov til at låne et stykke jord ud.

- Det er meget pænt af Thingstrup Maskinstation. Det kan jo ikke undgås, at det bliver lidt bulet, når man dyster i at være den bedste lokale pløjer i 2019, lyder det fra arrangørerne.

Hestepløjerne er fra hele Jylland.

Erling Larsen glæder sig særligt over, at Bjarne Mark Jensen fra Rom Rideklub er med igen. Han har købt to belgiere, og hestene bruger han til pløjning.

- Til hverdag er han ellers berider og derfor vant til "fine" heste, men han gør det også rigtig fint som pløjer, siger Erling Larsen.

Søndagens stævne er sidste mulighed for at pudse formen af inden danmarksmesterskaber i hestepløjning 19. oktober på Lundbæk Landbrugsskole ved Nibe med cirka 20 af de bedste kuske fra hele landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Skjern For abonnenter

Nazi-hærværk mod jødiske gravsten: Samme bevægelse stod bag vandalisering af Per Arnoldi-kunst i Skjern og Tarm

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

DN skriver til ministre: Hjælp Ringkøbing-Skjern Kommune i sommerhussagen

Annonce