Sport

Pinlig præstation: Sikke en gang serbiske smæk

Kathrine Heindahl og resten af de danske håndboldkvinder fik klø af Serbien og må nøjes med at få to point med videre til mellemrunden ved EM i Frankrig. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

De danske håndboldkvinder blev savet midtover af Serbien og tabte 30-25. En helt igennem skuffende præstation, der gør det svært i mellemrunden, og lige nu giver det ingen mening at tale om en plads i EM-semifinalen.

Nu gik det jo lige så godt.

Men træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen - og det gør de bestemt heller ikke for de danske håndboldkvinder.

Tirsdag aften løb Danmark nemlig en i omgang serbiske smæk i den sidste af de tre kampe i den indledende pulje ved EM-slutrunden i Frankrig.

Danmark tabte med hele 30-25 og var på et tidspunkt i anden halvleg bagud med hele ni mål og altså ikke i nærheden af noget som helst.

Så jo, Serbien var i fuld kontrol hele vejen igennem. Serbien havde kniven for struben, da de skulle vinde for at komme videre. Det var tydeligt. De ville det mest, de var bedst, og derfor kan der naturligvis absolut intet indvendes mod den serbiske sejr.

Allerede inden kampen var de danske kvinder videre til mellemgruppen. Så måske havde mageligheden indfundet sig. Danmark manglede i hvert fald både kvalitet og fandenivoldskhed. Det var tydeligt, og det var skuffende.

Gigantiske udfordringer

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen kunne ude fra sidelinjen konstatere, at hans hold fra stort set første minut havde gigantiske udfordringer i begge ender af banen, hvor de fysisk stærke serbere var klart bedre end Danmark og helt fortjent kunne gå til pause med en solid føring på 17-13.

Serbien dækkede godt op. Det skal de have. De var aggressive, de spillede med musklerne og sendte ofte to spillere frem for at slå det danske angrebsspil i stykker. Og det må man jo desværre sige lykkedes meget godt. Bagspillerne blev tacklet i samme sekund, som de modtog bolden - og derfor var de alt for ofte tvunget til selv at bære bolden op i fart, hvilket der sjldent kommer noget godt ud af.

Og minsandten om ikke også, at serberne var det klart bedst rent angrebsmæssigt. Så det så på alle måder ualmindelig tungt ud.

31-årige Andrea Lekic, der tidligere er kåret til verdens bedste kvindelige håndboldspiller, boltrede sig. Hun scorede, og hun spillede holdkammeraterne fri den ene gang efter den anden. Ofte fandt boldene fra Lekic vej ind til 0,1 ton tunge Dragana Cvijic inde på stregen.

Hun var altså en gigantisk mundfuld, selv for forsvarsspillere som Kathrine Heindahl og Anne Mette Hansen, der ellers nok ved, hvordan man uddeler i defensiven, men mægtige Cvijic kunne de ikke gabe over. Flere gange brugte hun ganske enkelt sin vægt til at vælte inde over stregen, og flere gange gav de to dommere fra Moldova hende et straffekast.

Helt uacceptabelt

Men det er ikke nogen brugbar undskyldning. Danmark leverede generelt bare en total bleg præstation. Det var klart under det acceptable, og det er ikke i orden, når der stod ualmindelig vigtige mellemrunde-point på spil.

Sandra Toft, der stod en pragtkamp mod Polen, fik ikke meget hjælp, og hun forlod således sit mål efter godt et kvarters spil uden at have reddet en eneste bold og blev erstattet af Althea Reinhardt, der mod halvegens slutning endelig fik fat.

Så nej, i de første 30 minutter var der stort set ikke noget positivt at skrive hjem om. Skal vi endelig sende et par rosende ord afsted bliver det i retning af Trine Østergaard. Hun holdt niveau og var som sædvanlig yderst solid i begge ender af banen.

Decideret pinligt

Og det blev endnu værre for danskerne i begyndelsen af anden halvleg, hvor Klavs Bruun Jørgensen tog sin anden timeout, da Serbien havde bragt sig foran med hele 22-14. Det tangerede det pinlige. Længere er den sådan set ikke.

Serbien nåede også at bringe sig foran med 24-15, inden de danske kvinder fik rettet lidt op på den horrible indsats i slutfasen. Men på det tidspunkt var kampen for længst afgjort.

Nederlaget betyder, at Danmark bliver overhalet i gruppen af både Serbien og Sverige og slutter som nummer tre. Danskerne må nu nøjes med at tage to point med i mellemrunden, hvor Frankrig, Rusland og Montenegro bliver modstanderne.

Første mellemrundekamp er torsdag mod de franske EM-værter, der jo som bekendt også er forsvarende verdensmester.

0/0
Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Fodbold

90 hold tilmeldt stævne: Fodboldbaner bliver til campingplads

Ringkøbing Håndbold

Vigtig aftale: Ringkøbing henter målvogter i Makedonien

Sport

Jeppe Morell får perfekt sparring før titelkamp

Skjern Håndbold For abonnenter

Se jubelbillederne fra Skjerns storsejr

Fodbold

Til Superliga-fans og andet godtfolk: Seks ændringer af fodboldreglerne

Sport

Tidligere Superliga-målmand på gæstevisit i Kloster

Fodbold For abonnenter

Offsidereglen bruger de ikke, men tredje halvleg hitter: Grønbjerg har fået fodboldfeber

Gamle Dage Live For abonnenter

Morten maste sig frem i machomiljøet: Blå mærker forsvinder, men sejrene gør ikke