Annonce
112

Pinkode-lurer stjal 13.000 kroner

Det er blevet sværere for tyveknægte at aflure pinkoder, efter at dankortet kan bruges uden kode på mindre beløb. Foto: Scanpix

RINGKØBING: En 38-årig kvinde fra Ringkøbing fik onsdag hævet 13.000 kroner fra sin konto af en tyveknægt. Kvinden havde handlet i Kvickly tidligere på dagen og opdagede ved et besøg i SuperBrugsen ved 13-tiden, at hun manglede sin pung. I mellemtiden havde tyven dog allerede været forbi Nordeas hæveautomat mellem kl. 11.13 til 11.30. For kort tid siden skete det samme for en ældre mand, der ligeledes fik afluret sin pinkode i Kvickly.

- Vi har haft færre episoder, hvor tyven aflurer pinkoden. Det skyldes sikkert, at vi ikke bruger pinkoder så ofte, fordi vi kan betale uden, men det sker altså stadig, fortæller Bjarne Højgaard fra lokalpolitiet i Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hvide Sande-fiskere reddet fra brændende kutter

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce