Ringkøbing

Ung Ringkøbing-rapper klar med opfølgning på Torpedo-succes

Det visuelle sidestykke til Pinds nye singleudspil, "Indlæg", er skudt på Vejle Stadion, der afspejler, at livet i provinsen er et tilbagevendende tema i den 22-årige rappers musik. Forud for udgivelsen af Pinds første sang, "Torpedo", blev der i november 2018 taget billeder og optaget video på havnen i hans tidligere hjemby, Ringkøbing. Foto: Sony Music
Frederik Pind Schmidt, der begyndte at programmere musik som elev på handelsskolen i Ringkøbing, er aktuel med et nyt singleudspil.

Ringkøbing: Med brug af sit mellemnavn som signatur udsendte Frederik Pind Schmidt i starten af december sidste år sin første single, "Torpedo", og fredag er den 22-årige rapper - der er opvokset i Ringkøbing - helt fremme på beatet igen.

Singleudspil nummer to fra Pind hedder "Indlæg", og det kan tolkes i retning mod de fodboldbaner, han ofte har spillet på. Men det er et fejlskud:

- "Indlæg" handler om den følelse af selvsikkerhed, man får, når man opnår succes med noget. Det kan være alt fra at løbe et maraton, man har trænet op til, til at aflevere en opgave i skolen, man har kæmpet med. Jeg tror, alle kan genkende følelsen af forløsning, siger Pind.

I sin tid på handelsskolen i Ringkøbing kunne han godt finde på at tage hovedtelefoner på og sidde og programmere musik på sin computer midt i en time:

- For mig har den største forløsning været at acceptere, hvem jeg er. Jeg brugte desværre mange år på at nå dertil, men da jeg endelig forstod, at jeg aldrig ville komme i mål med noget, hvis jeg levede mit liv på sidelinjen, var det en kæmpe befrielse for mig, tilføjer Pind, der i dag bor hjemme hos sine forældre i Silkeborg.

Pind

Frederik Pind Schmidt er 22 år - født på sygehuset i Herning og opvokset i Ringkøbing.

Efter at have afsluttet grunduddannelsen på Ringkøbing Handelsskole flyttede han i 2016 til København og blev ansat i en tøjbutik i Rødovre.

Musikken trak for meget i vestjyden, som derfor sagde sit job op for at hellige sig et liv som rapper, producer og sangskriver.

Under kunstnernavnet Pind udgav Sony Music fredag 7. december 2018 hans første single, "Torpedo."

Fredag i denne uge udkommer udspil nummer to fra Pind, "Indlæg."

Frederik Pind Schmidt bor i dag hjemme hos sine forældre, der er flyttet fra Ringkøbing til Silkeborg.

Fodbold med vennerne

Selv om "Indlæg" altså ikke handler om fodbold, er banen alligevel kridtet op med ordspil fra den verden:

- Jeg havde det grineren med at skrive sangen med fodboldmetaforer. Jeg voksede op med fodbold to gange om ugen i Rindum SU omgivet af mine bedste venner, og jeg har altid holdt meget af sporten. Jeg spiller dog ikke længere, men dyrker mest sporten hjemme foran skærmen, siger Pind, der er på kontrakt hos Sony Music.

Få dage efter udgivelsen af "Torpedo" fik han lov til at stå foran et live-publikum på spillestedet Lille Vega i København, og sideløbende blev sangen af flere medier fremhævet som en udgivelse, der i høj grad var værd at lytte til:

- Det var ret sindssygt, og jeg kunne ikke have drømt om en bedre entré på den danske musikscene, siger Pind, der for få år siden kvittede sit job i en tøjforretning i Rødovre for i stedet at satse fuldt ud på musikken.

Sammen med en anden ung rapper lejede Pind dengang et musikstudie i Gladsaxe, hvor makkerparret stort set opholdt sig hver dag i tre måneder.

70.000 afspilninger

På et spørgsmål om, hvorvidt han arbejder på at skabe et helt album, svarer Pind:

- Jeg arbejder hele tiden på nyt musik og er stadig i en fase, hvor jeg afprøver forskellige ting i studiet. Det er knap to år siden, jeg begyndte at skrive og indspille mine egne vokaler, og jeg har været i en konstant udvikling siden da.

Eks-vestjyden uddyber:

- Jeg vil meget gerne udgive et album på et tidspunkt, men lige nu eksperimenterer jeg med min musik uden et konkret mål. Albummet kommer, når jeg føler, at jeg har de rette sange med de rette budskaber, og jeg føler, at jeg nærmer mig. Jeg kommer dog helt sikkert til at udgive flere singler, før der kommer et album.

Alene på musiktjenesten Spotify er Pinds "Torpedo" i løbet af de seneste tre måneder afspillet flere end 70.000 gange.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Entusiaster på lydløs reklametur: Nu er elbiler for alle

Annonce
Annonce
Ringkøbing

Snart får Nygade Nord nyt gulvtæppe: Brolægning begynder i denne uge

Ringkøbing

Ny kulturfestival på vej i Ringkøbing: FN's 17 verdensmål bliver præsenteret i børnehøjde

Kultur

Hee rykker sig: Nu skal der sættes skub i fremtidens bevægelseshus

Ringkøbing

Nu tænker eleverne på Alkjærskolen meget mere på miljø og genbrug

Ringkøbing

Mette måtte trække sine ord i sig: Nu er fremtiden sikret for lægehus

Ringkøbing

Præsten rykker i svømmehallen: Gå i vandet under gudstjenesten

Erhverv

HSHansen højt til vejrs: Skal lave facaden på 14 etagers højhus i Aarhus

Ringkøbing

Banko-Carl vender retur til Kloster