Annonce
Tarm

Pigtråd, tunge dæk og mudder: Stephanie har fået 275 med til nyt forhindringsløb

Pure Challenge tæller lidt over 20 forskellige forhindringer, og fordi løberne skal igennem to omgange, kommer de altså igennem godt og vel 40 forhindringer på fem kilometer. Ikke alle forhindringer er så lige til som at løbe gennem dækkene, så derfor behøver man heller ikke at kunne klare alle forhindringer, forklarer Stephanie Thomsen. Privatfoto
Over 40 forhindringer venter deltagerne, når området ved Bybækken i Tarm bliver omdannet til en forhindringsbane.

TARM: 100 deltagere. Så ville de egentlig have været godt tilfreds, for så kunne arrangementet løbe rundt. Nu har 275 så meldt sig til at kravle over høje mure, at løbe med træbjælker og blive sølet til i vand og mudder i Bybækken i Tarm.

Så allerede inden den første udgave af forhindringsløbet Pure Challenge er blevet afviklet 17. august, tegner det til at blive en succes. Det mener Stephanie Thomsen, som er en af de to initiativtagere til løbet.

Det eneste, der mangler i succesopskriften, er bare, at deltagerne også krydser målstregen med glæde.

- De skal have en masse grin, når de kommer rundt, siger Stephanie Thomsen.

Til daglig er hun skolelærer på Tarm Skole, formand i taekwondoklubben i Skjern og boksetræner i fitnesscentret Pure Performance.

Mens hun har været på barsel, har hun så fundet tid til at arrangere Pure Challenge. Det har krævet tid. For når man skal finde frivillige, have hjælp til at bygge forhindringer og finde sponsorer, er der nok at se til.

- Det har været frivilligt arbejde det hele. Det er noget, man ikke rigtig kan sætte timer på, men jeg har som minimum brugt fuld tid på det. Jeg tror, det har været som minimum 40 timer om ugen, når det er begyndt at spidse til, siger Stephanie Thomsen.

Annonce

Man bliver udfordret på mange andre måder, end man lige gør i hverdagen. Man løber jo ikke lige rundt på et stillads til hverdag.

Stephanie Thomsen, initiativtager, Pure Challenge

Løbet udfordrer hele kroppen

Inden hun gik på barsel, havde hun selv løbet syv forhindringsløb rundt om i landet. Og når man både skal over høje forhindringer, løbe med tunge ting eller gå armgang, ja så mærker man hurtigt, hvordan hele kroppen kommer i sving.

Man får brug for både kondition, styrke og teknik.

- Man bliver udfordret på mange andre måder, end man lige gør i hverdagen. Man løber jo ikke lige rundt på et stillads til hverdag, siger Stephanie Thomsen.

Muligheden for at prøve sig selv af på en sjov måde vil hun gerne, at flere får. Den idé er fitnesscentret Pure Performance så med på, for de står som arrangør. Og med opbakningen fra 275 tilmeldte tror Stephanie Thomsen på, at Pure Performance også næste år er klar til at byde velkommen.

- Vi har ikke lagt de store fremtidsplaner, men arrangementet er helt sikkert noget, vi skal gentage, hvis det bliver en succes, siger Stephanie Thomsen.

Et løb for alle – godt for begyndere

For at så mange som muligt skal have glæde af løbet i dets første udgave, er det vigtigt for hende at understrege, at Pure Challenge er et begynderløb. Alle over 12 år kan deltage. Folk skal have lov til at prøve af, om forhindringsløb er noget for dem, så man behøver hverken at spurte rundt i alle fem kilometer eller at kunne klare alle forhindringer for at gennemføre og for at have det sjovt.

At løbet også er for begyndere, stiller krav til arrangørerne. Når deltagere ikke har den store erfaring, er det vigtigt, at man som arrangør bruger tid på at beskrive, hvordan de enkelte forhindringer ser ud, og hvordan man som deltager kan øve sig hjemmefra for at øge chancerne for, at man kommer bedst muligt og hurtigst muligt igennem.

Foruden at forberede det hele har Stephanie Thomsen også skullet holde formen ved lige. Hun regner nemlig med også selv at løbe igennem banen - enten inden arrangementet eller sammen med den første gruppe, som bliver sendt afsted

Foruden at skulle over og under forhindringer, skal man også kunne løbe med tunge ting, hvis man vil have en god tid. I det hele taget stiller forhindringsløb krav til, at man er alsidig. For man får brugt hele kroppen, og det er noget, Stephanie Thomsen godt kan lide ved den type løb. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hvide Sande-fiskere reddet fra brændende kutter

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce