Annonce
Tarm

Pigtråd, tunge dæk og mudder: Stephanie har fået 275 med til nyt forhindringsløb

Pure Challenge tæller lidt over 20 forskellige forhindringer, og fordi løberne skal igennem to omgange, kommer de altså igennem godt og vel 40 forhindringer på fem kilometer. Ikke alle forhindringer er så lige til som at løbe gennem dækkene, så derfor behøver man heller ikke at kunne klare alle forhindringer, forklarer Stephanie Thomsen. Privatfoto
Over 40 forhindringer venter deltagerne, når området ved Bybækken i Tarm bliver omdannet til en forhindringsbane.
Annonce

TARM: 100 deltagere. Så ville de egentlig have været godt tilfreds, for så kunne arrangementet løbe rundt. Nu har 275 så meldt sig til at kravle over høje mure, at løbe med træbjælker og blive sølet til i vand og mudder i Bybækken i Tarm.

Så allerede inden den første udgave af forhindringsløbet Pure Challenge er blevet afviklet 17. august, tegner det til at blive en succes. Det mener Stephanie Thomsen, som er en af de to initiativtagere til løbet.

Det eneste, der mangler i succesopskriften, er bare, at deltagerne også krydser målstregen med glæde.

- De skal have en masse grin, når de kommer rundt, siger Stephanie Thomsen.

Til daglig er hun skolelærer på Tarm Skole, formand i taekwondoklubben i Skjern og boksetræner i fitnesscentret Pure Performance.

Mens hun har været på barsel, har hun så fundet tid til at arrangere Pure Challenge. Det har krævet tid. For når man skal finde frivillige, have hjælp til at bygge forhindringer og finde sponsorer, er der nok at se til.

- Det har været frivilligt arbejde det hele. Det er noget, man ikke rigtig kan sætte timer på, men jeg har som minimum brugt fuld tid på det. Jeg tror, det har været som minimum 40 timer om ugen, når det er begyndt at spidse til, siger Stephanie Thomsen.

Man bliver udfordret på mange andre måder, end man lige gør i hverdagen. Man løber jo ikke lige rundt på et stillads til hverdag.

Stephanie Thomsen, initiativtager, Pure Challenge

Annonce

Løbet udfordrer hele kroppen

Inden hun gik på barsel, havde hun selv løbet syv forhindringsløb rundt om i landet. Og når man både skal over høje forhindringer, løbe med tunge ting eller gå armgang, ja så mærker man hurtigt, hvordan hele kroppen kommer i sving.

Man får brug for både kondition, styrke og teknik.

- Man bliver udfordret på mange andre måder, end man lige gør i hverdagen. Man løber jo ikke lige rundt på et stillads til hverdag, siger Stephanie Thomsen.

Muligheden for at prøve sig selv af på en sjov måde vil hun gerne, at flere får. Den idé er fitnesscentret Pure Performance så med på, for de står som arrangør. Og med opbakningen fra 275 tilmeldte tror Stephanie Thomsen på, at Pure Performance også næste år er klar til at byde velkommen.

- Vi har ikke lagt de store fremtidsplaner, men arrangementet er helt sikkert noget, vi skal gentage, hvis det bliver en succes, siger Stephanie Thomsen.

Annonce

Et løb for alle – godt for begyndere

For at så mange som muligt skal have glæde af løbet i dets første udgave, er det vigtigt for hende at understrege, at Pure Challenge er et begynderløb. Alle over 12 år kan deltage. Folk skal have lov til at prøve af, om forhindringsløb er noget for dem, så man behøver hverken at spurte rundt i alle fem kilometer eller at kunne klare alle forhindringer for at gennemføre og for at have det sjovt.

At løbet også er for begyndere, stiller krav til arrangørerne. Når deltagere ikke har den store erfaring, er det vigtigt, at man som arrangør bruger tid på at beskrive, hvordan de enkelte forhindringer ser ud, og hvordan man som deltager kan øve sig hjemmefra for at øge chancerne for, at man kommer bedst muligt og hurtigst muligt igennem.

Foruden at forberede det hele har Stephanie Thomsen også skullet holde formen ved lige. Hun regner nemlig med også selv at løbe igennem banen - enten inden arrangementet eller sammen med den første gruppe, som bliver sendt afsted

Foruden at skulle over og under forhindringer, skal man også kunne løbe med tunge ting, hvis man vil have en god tid. I det hele taget stiller forhindringsløb krav til, at man er alsidig. For man får brugt hele kroppen, og det er noget, Stephanie Thomsen godt kan lide ved den type løb. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Annonce