Tarm

Pigtråd, tunge dæk og mudder: Stephanie har fået 275 med til nyt forhindringsløb

Pure Challenge tæller lidt over 20 forskellige forhindringer, og fordi løberne skal igennem to omgange, kommer de altså igennem godt og vel 40 forhindringer på fem kilometer. Ikke alle forhindringer er så lige til som at løbe gennem dækkene, så derfor behøver man heller ikke at kunne klare alle forhindringer, forklarer Stephanie Thomsen. Privatfoto
Over 40 forhindringer venter deltagerne, når området ved Bybækken i Tarm bliver omdannet til en forhindringsbane.

TARM: 100 deltagere. Så ville de egentlig have været godt tilfreds, for så kunne arrangementet løbe rundt. Nu har 275 så meldt sig til at kravle over høje mure, at løbe med træbjælker og blive sølet til i vand og mudder i Bybækken i Tarm.

Så allerede inden den første udgave af forhindringsløbet Pure Challenge er blevet afviklet 17. august, tegner det til at blive en succes. Det mener Stephanie Thomsen, som er en af de to initiativtagere til løbet.

Det eneste, der mangler i succesopskriften, er bare, at deltagerne også krydser målstregen med glæde.

- De skal have en masse grin, når de kommer rundt, siger Stephanie Thomsen.

Til daglig er hun skolelærer på Tarm Skole, formand i taekwondoklubben i Skjern og boksetræner i fitnesscentret Pure Performance.

Mens hun har været på barsel, har hun så fundet tid til at arrangere Pure Challenge. Det har krævet tid. For når man skal finde frivillige, have hjælp til at bygge forhindringer og finde sponsorer, er der nok at se til.

- Det har været frivilligt arbejde det hele. Det er noget, man ikke rigtig kan sætte timer på, men jeg har som minimum brugt fuld tid på det. Jeg tror, det har været som minimum 40 timer om ugen, når det er begyndt at spidse til, siger Stephanie Thomsen.

Man bliver udfordret på mange andre måder, end man lige gør i hverdagen. Man løber jo ikke lige rundt på et stillads til hverdag.

Stephanie Thomsen, initiativtager, Pure Challenge

Løbet udfordrer hele kroppen

Inden hun gik på barsel, havde hun selv løbet syv forhindringsløb rundt om i landet. Og når man både skal over høje forhindringer, løbe med tunge ting eller gå armgang, ja så mærker man hurtigt, hvordan hele kroppen kommer i sving.

Man får brug for både kondition, styrke og teknik.

- Man bliver udfordret på mange andre måder, end man lige gør i hverdagen. Man løber jo ikke lige rundt på et stillads til hverdag, siger Stephanie Thomsen.

Muligheden for at prøve sig selv af på en sjov måde vil hun gerne, at flere får. Den idé er fitnesscentret Pure Performance så med på, for de står som arrangør. Og med opbakningen fra 275 tilmeldte tror Stephanie Thomsen på, at Pure Performance også næste år er klar til at byde velkommen.

- Vi har ikke lagt de store fremtidsplaner, men arrangementet er helt sikkert noget, vi skal gentage, hvis det bliver en succes, siger Stephanie Thomsen.

Et løb for alle – godt for begyndere

For at så mange som muligt skal have glæde af løbet i dets første udgave, er det vigtigt for hende at understrege, at Pure Challenge er et begynderløb. Alle over 12 år kan deltage. Folk skal have lov til at prøve af, om forhindringsløb er noget for dem, så man behøver hverken at spurte rundt i alle fem kilometer eller at kunne klare alle forhindringer for at gennemføre og for at have det sjovt.

At løbet også er for begyndere, stiller krav til arrangørerne. Når deltagere ikke har den store erfaring, er det vigtigt, at man som arrangør bruger tid på at beskrive, hvordan de enkelte forhindringer ser ud, og hvordan man som deltager kan øve sig hjemmefra for at øge chancerne for, at man kommer bedst muligt og hurtigst muligt igennem.

Foruden at forberede det hele har Stephanie Thomsen også skullet holde formen ved lige. Hun regner nemlig med også selv at løbe igennem banen - enten inden arrangementet eller sammen med den første gruppe, som bliver sendt afsted

Foruden at skulle over og under forhindringer, skal man også kunne løbe med tunge ting, hvis man vil have en god tid. I det hele taget stiller forhindringsløb krav til, at man er alsidig. For man får brugt hele kroppen, og det er noget, Stephanie Thomsen godt kan lide ved den type løb. Privatfoto
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce