Annonce
Vestjylland

Pia Kjærsgaard angriber minister: Søg nu dispensation til at skyde ulven

Arkivfoto: Johan Gadegaard
Weekendens fåreangreb får nu DF’er Pia Kjærsgaard til at rette henvendelse til miljøminister. Danmark bør søge samme dispensation, som Finland har fået til at skyde problemulve.

Ulfborg: Nu må det simpelthen høre op.

Det mener ikke bare fåreavler Morten Thøgersen, der flere gange har haft besøg af ulven og i weekenden mistede 24 får.

- Jeg er helt slået ud og er tæt på at smide håndklædet i ringet, siger fåreavleren, der sammenlagt har mistet cirka 83 dyr.

Også Folketingets forhenværende formand og mangeårige formand for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, har fået nok. Hun vil nu rette henvendelse til miljøminister Lea Wermelin og bede hende søge den samme dispensation, som EU-domstolene har givet Finland til at regulere syv problemulve, som har hærget i fire områder.

- I forhold til de mange angreb, der har været, og hvor ikke bare får, men også ponyer, er blevet skambidt og bidt ihjel, kan vi kan ikke blive ved med at sige til landmændene, at de bare skal sætte et hegn op. Der skal gøres noget nu, også i forhold til at modvirke, at sagen tages i egen hånd i form af krybskytteri, siger Pia Kjærsgaard.

Hun mener, at det er dybt problematisk, at det har trukket så længe med at sikre de danske husdyr mod ulveangreb og lemlæstelse.

- Danmark er ikke et ulveland, og jeg tror, at hvis der pludselig gik ulve rundt ude i Dyrehaven, så ville det få større opmærksomhed. Indtil videre har angrebene fundet sted i jeres område, og det duer altså ikke, at der så sidder folk i København, der synes, at ulven er et helt naturligt og fredet dyr, siger Pia Kjærsgaard.

Der går cirka fire uger, inden det via dna-prøver kan fastslås om, det var en ulv, der stod bag lørdagens angreb på Morten Thøgersens mark.

Det har ikke været muligt at træffe miljøminister Lea Wermelin for en kommentar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce