Annonce
Ringkøbing

Pfffuuiiii: Med vind i håret og regn i øjnene til kunsthåndværkermarked i Ringkøbing

Smil trods blæst og regn: Annette Skærbæk passer sin bod på havnen i Ringkøbing. Foto Poul Osmundsen.

Vejrguderne var ikke ubetinget vilde med den håndfuld kunsthåndværkere, der udstillede i Ringkøbings gader mandag; men humøret var dog rimeligt godt trods blæst, lunkne temperaturer og pivende vind.

Annonce

Ringkøbing: - Jeg har heldigvis fået lov til at flytte ind i boden ved siden af senere i dag. Den giver bedre læ mod blæsten, siger Annette Skærbæk, mens hun skubber en vildfaren hårlok væk fra øjnene, som vinden har blæst den ind i.

Man må i alt fald sige, at bronzestøberen fra Viborg havde fået en noget udsat placering til kunsthåndværkermarked i Ringkøbing: En af de tre boder, der ligger lige ved siden af Bryggen; under normale omstændigheder en fin placering med en flot udsigt, men mandag nok det mest forblæste hjørne i byen.


Jeg har heldigvis fået lov til at flytte ind i boden ved siden af senere i dag. Den giver bedre læ mod blæsten.

Annette Skærbæk, kunsthåndværker.


Og for at det ikke skulle være løgn, begyndte det at regne, da Annette Skærbæk talte med Dagbladets udsendte, og flere gæster søgte ly under sejldugstaget, der dækker boden.

Men Annette Skærbæk tog nu det hele med godt humør.

Vester Strandgade er normalt fyldt med boder - men ikke i år. Foto Poul Osmundsen.

- Jeg har været med til kunsthåndværkermarked i Vester Strandgade, lige siden det startede. Min søn bor i Ringkøbing og havde opfordret mig til at være med, og det har jeg ikke fortrudt; jeg har aldrig set så mange turister, som jeg gjorde sidste år. Og selv om mine ting ikke er helt billige, plejer jeg at sælge af dem, fortalte hun.

Annonce

Spredt i byen

Et andet sted i byen - oppe ad Grønnegade foran Porcelinge - var der også placeret en bod. På grund af coronaen er boderne nemlig spredt forskellige steder i bymidten.

Her sad Anne Kristiansen, der har "Annes Keramik" i Holstebro klædt varm på, og ventede på kunderne.

Faktisk var der forbavsende mange mennesker i Grønnegade, selv om det jo ikke er en af byens forretningsgader.

Keramiker Anne Kristensen var overrasket over, hvor mange mennesker der egentlig fandt vej op i Grønnegade. Foto Poul Osmundsen.

- Jeg er lidt overrasket over, hvor mange der kommer gående op og ned ad gaden, sagde Anne Kristensen.

- Nu har jeg ikke været med til kunsthåndværkermarked i Ringkøbing før, men jeg tror faktisk, at det er en god idé, at man har spredt boderne ud i hele bymidten, frem for at aktiviteterne er koncentreret i én gade.

Faktisk plejer Anne Kristensen ikke at være til udendørs marked.

- Man skal slæbe så meget med, fastslog hun.

Trods vejret var der mange mennesker i Vester Strandgade. Foto Poul Osmundsen.

- Men jeg kender indehaveren af Porcelinge, og det er rart engang imellem at være sammen med nogle andre kunsthåndværkere, som man kan sparre med, så resten af ugen flytter jeg inden for i forretningen, sagde hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Smittetallet stiger endnu en gang: Ni er testet positive ud af knap 1500 testede i august

Annonce