Hvide Sande

Personalemangel presser spisested til vinterlukning

Hvide Sande Røgeris restaurant holder lukket i uge 8 og 9 for at gøre klar til en ny buffet fra uge 10, fortæller medejer og direktør Anders Søegaard. Fra næste sæson vil restauranten i øvrigt holde vinterlukket. Foto: Jørgen Kirk

En voldsom mangel på faguddannet personale tvinger Hvide Sande Røgeri til at holde restaurant Spisestedet vinterlukket fra næste sæson. Der skal virkelig kæmpes en kamp for at få flere unge til at uddanne sig i branchen, mener lederen af Hvide Sande Røgeri, Anette Bang Madsen.

Hvide Sande: Enhver, der har besøgt Hvide Sande Røgeri, kan skrive under på, at det er en populær butik med tilhørende populær restaurant, Spisestedet.

Det er da heller ikke mangel på kunder, som nu presser Røgeriet til fra næste år at holde Spisestedet lukket om vinteren. Helt konkret fra mandag i uge 43 til fredagen før palmesøndag.

- Vi er i samme båd som Westergaards Hotel, Restaurant Stauning Havn og mange andre. Der er simpelthen en skræmmende mangel på faguddannet personale til restaurant-branchen. Hvor der tidligere måske var 25 kokkeelever på et hold, så er der i dag 5-7 stykker. Vi støtter derfor i den grad regeringens kamp for at få flere unge til at vælge en håndværksfaglig uddannelse, siger lederen af Hvide Sande Røgeri, Anette Bang Madsen.

Hun har så tilmed aktuelt den udfordring, at hendes køkkenchef netop har sagt op. De to ting tilsammen er grunden til, at Spisestedet nu lægger stilen om og derfor holder lukket i uge 8 og 9 for at gøre klar til den "nye" restaurant i uge 10:

- Vi har i længere tid gået med tanken om at ruske op i Spisestedet, og nu skal det være. Vi skal have ændret vores fokus, bygge og arbejde videre med vores stærke traditioner og håndværk. Senere på året fylder vi 50 år, så det virker helt rigtigt, at det sker nu, skriver medejer og direktør Anders Søegaard i en pressemeddelelse.

Menukortet bliver lavet om, der bliver skåret ned på à la carte retterne, og ændrer buffetten bliver ændret.

- Buffeten kommer som altid til at byde på frisk fisk direkte fra fiskeauktionen, hvilket sikrer, at vi kan tilbyde et nyt udvalg til vores kunder fra dag til dag. Derudover kommer der til at være to nye kødretter og en isbar fra Kastbergs gourmet is med, som en fast del af buffeten. Det er vores ambition, at vi med denne omstrukturering kan tilbyde den lækreste fiskebuffet med det mest varierede indhold i hele landsdelen, lyder der fra Anders Søegaard.

Indtil der er ansat en ny køkkenchef, vil det i øvrigt være Anette Bang Madsen, der passer arbejdsopgaverne.

Hvide Sande Røgeri har 35 fastansatte medarbejdere. I højsæsonen arbejder der op imod 60 ansatte i forretningen, som også omfatter to fiskebiler og en webshop.

0/0
Annonce
Samlerne For abonnenter

Cola-Kenneths afhængighed blev til en hobby: Samler på colaer, du aldrig har hørt om

Annonce
Annonce
Hvide Sande

Håber på bedre vejr: Blæst og sandstorm kan drille sildefestival

112

Uheld i påsketrafikken: Tre kørt til observation

112

Færdselsuheld på klitvejen: 87-årig sigtet for vigepligtsforsømmelse

Kultur

Vores Smag: Bondegårdsæg med smag af vestkysten

112

Hærværk i sommerhus: Store sten kastet gennem stråtag

112

Brandvæsenet måtte rykke ud: Grill-aske hældt ud i knastør natur

Hvide Sande

Lokal i kunstnerboligen: - Jeg har indset, at jeg må tage væk for at kunne lege

Hvide Sande

Hvide Sande Havn leverer nyt millionoverskud