Annonce
Hvide Sande

Polsk fisker lagt i kunstig koma: Faldt i vandet mellem kutter og kaj

Arkivfoto: Eskil Lyngsøe, JFM

Opdateret: Kort efter klokken 18.30 fredag aften indløb en melding til beredskabet om en drukneulykke på Nordhavnskaj i Hvide Sande.

Per Jensen fra Redningsstationen i Hvide Sande fortæller, at stationen sendte bil og båd til stedet, da alarmen kom om, at en mand var faldet i vandet.

- To mand sprang i vandet og fik trukket ham op i samarbejde med det lokale brandvæsen. Ambulancen kom til nogenlunde samtidig med os, og lidt efter kom lægebilen, og så tog de over, fortæller Per Jensen.

Den forulykkede, en 48-årig fisker fra Polen, blev kørt til Skejby Sygehus i Aarhus med politieskorte. Her er han til aften blevet lagt i kunstig koma, men skulle ellers være stabil.

- Det er den melding, vi har fået fra Skejby. Vi tolker det som om, at han ikke er i livsfare, fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Lars Even, kort før midnat.

Ulykken skete, da manden var på vej til af afmønstre en kutter i havnen via landgangsbroen, hvorunder han faldt i vandet mellem kutteren og kajen. Manden skulle ifølge vagtchefen ellers have været på vej hjem til Polen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

En forbistret regnefejl

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, er vred. Det har han god grund til at være. Når politikerne igen og igen foretager miljøindgreb i landbruget, må indgrebene i det mindste ske på et solidt videnskabeligt grundlag. Det ser bare ikke altid ud til at være tilfældet Først blev det afsløret, at Aarhus Universitet har undervurderet det areal, der i Danmark dækkes af lavbundsjorder. Universitetet regner nu med cirka 171.000 hektar kulstofrige landbrugsjorde i Danmark i stedet for 108.000 hektar. Senest er det kommet frem, at Aarhus Universitet har fejlberegnet og overvurderet landbrugets udledning af kvælstof med 3000 tons. Begge udregninger har direkte konsekvenser for landbruget. Tallet om lavbundsudtagning kan have store konsekvenser for klimaindsatsen, hvis Danmark skal blive klimaneutral. Udtagning af lavbundsjorder bidrager både til sikring af biodiversitet, reduktion af kvælstofudvaskning og lavere udledning af drivhusgasser; undervurderes arealet, får indsatsen ikke den forventede effekt. Med hensyn til kvælstofudledningen foretog regeringen kort før jul et lynindgreb mod landbruget, hvor der blev stillet krav om målrettede efterafgrøder på 380.000 hektar. Regnefejlen på de 3000 ton svarer til effekten af 326.000 hektar med efterafgrøder. Regeringsindgrebet betød et krav til landbruget om langt flere efterafgrøder allerede i år - men altså på et helt fejlagtigt grundlag. Ikke underligt, at Søren Christensen tordner mod "myndighedernes troværdighed". Regnefejlene er - for at sige det mildt - uheldige både for miljøet og for landbrugserhvervet. De politiske indgreb rammer et i forvejen presset erhverv, der er udsat for benhård konkurrence på verdensmarkedet, og som oven i købet i stigende grad møder uvilje fra en "klimabevidst" offentlighed. De to regnefejl kan godt foranledige skeptikere til at spørge, om andre beregninger så også er fejlbehæftede. Bygger kravene til landbrugets miljøindsats på et solidt videnskabeligt grundlag hele vejen igennem? Det lyder ærligt talt, som om hele vandmiljøområdet bør kulegraves - af hensyn til både landbruget og miljøet.

Annonce