Annonce
Håndbold

Perfekt start på 2020 for Rækker Mølle Håndbold

Mathias Skræddergaard var ganske enkelt i særklasse med ti mål og en rigtig god kamp i begge ender af banen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Rækker Mølle Håndbolds herrer blev presset godt af GOG 2, men Rækker Mølle vandt alligevel sikkert, og det var træner Rasmus Hansen meget glad for.

Rækker Mølle: En perfekt start på 2020.

Sådan betegnede Rækker Mølle Håndbolds træner Rasmus Hansen søndagens sejr over GOG 2.

- Ja men det blev lige sådan en kamp, vi gerne ville have. For det første fik vi de to point, der gør, at det stort set er sikkert, vi kun er tre hold, der skal slåsse om de to øverste pladser. For det andet fik vi en god test, for dommerne gav os virkelig lov til at spille fysisk, og det passede begge hold. Det blev en tempofyldt og intens kamp på meget højt niveau, fordi det var to hold, der ville spille en ordentlig omgang håndbold, forklarede Rasmus Hansen.

De fleste hold, der møder GOG, forsøger at trække tempoet ud af kampene for at forsøge at neutralisere GOGs velkendte kontrafase.

- Men vi valgte at løbe med GOG. De løber nemlig ikke selv ret godt retur, så vi havde på fornemmelsen, at vi kunne ramme dem på tempo. Og det gjorde også, at vi kunne køre dem lidt møre, hvilket vi fik at se i slutfasen, fortalte Rasmus Hansen.

Rækker Mølle kørte fint de første 20 minutter.

- Så begyndte vi at skifte lidt ud for at give nogle spillere pause. Det gjorde, at der kom lidt for mange fejl, så vi førte kun med 14-13 ved pausen. Men det betød også, at vi så fra starten af anden halvleg igen kunne køre hårdt på med tungt pres. Det knækkede GOG lidt i midten af anden halvleg, hvor vi kom foran med tre-fire mål, og den føring holdt vi fast i, sagde Rasmus Hansen.

Han kunne fortælle om lidt dramatik i slutfasen.

- Der havde været en batalje mellem Christian Jespersen og en GOG-spiller. Christian skubbede ham omkuld. Ikke voldsomt men omkuld. Da Christian så løb mod bænken for at lade sig skifte ud, kom GOG-spilleren bagfra og sprang op på ryggen af Christian nær dommerbordet. Det gav direkte rødt kort, mens Christian ikke fik straf, fordi dommerne ikke havde set skubbet, fortalte Rasmus Hansen.

2. division herrer

Rækker Mølle Håndbold-GOG 2 30-25 (14-13)

Målscorere Rækker Mølle: Mathias Skræddergaard 10 (2), Tobias Simonsen 6, Mathias Hedegaard 5, Thomas Bertelsen 3, Nicklas Hammer 2, Kristian Hedall 1, Hans Chr. Fangel 1, Mathias Hejsel 1 og Christian Jespersen 1. Straffekast. Rækker Mølle 2 (2 mål), GOG 2 (1 mål). Udvisninger: Rækker Mølle tre, GOG et direkte rødt kort og tre udvisninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];