Annonce
Skjern Håndbold

Perfekt start for Skjerns nye trænerduo

Jonas Tidemand har allerede fået en stor rolle i både forsvar og angreb for Skjern Håndbold. Jonas Tidemand hamrede fire bolde i kassen fra stregen. Foto: Johan Gadegaard
Patrekur Jóhannesson og Claus Hansen var glade for at avancere sikkert i pokalturneringen, og de var lige så glade for den måde, Skjern Håndbold vandt overbevisende på.

Lemvig: En sejr på 12 mål i den officielle debut som trænere for Skjern Håndbold. Jo Patrekur Jóhannesson og Claus Hansen kunne ikke få en bedre start i spidsen for deres nye hold.

- Jeg er meget tilfreds. Meget. Man er altid spændt før den første kamp. Alt kan ske. Men vi løste opgaven perfekt. Spillerne har arbejdet hårdt i deres sommerpause, og de fortsatte med at arbejde hårdt, da vi mødtes i starten af juli. Alt det arbejde betaler sig. Det synes jeg, man kunne se i aften, sagde en meget lettet Patrekur Jóhannesson.

Han var glad for, at spillerne aldrig blev nervøse, selv om de kom bagud med et par mål et par gange i starten.

- Spillerne viste, de tror på konceptet. De blev bare ved med at arbejde efter planen, og det blev vi belønnet for, sagde Patrekur Jóhannesson.

Claus Hansen var lige så tilfreds.

- Selvfølgelig var det vigtigste at avancere i pokalturneringen. Men måden vi gjorde det på, glæder mig lige så meget. Selv om Lemvig/Thyborøn startede godt, så bevarede vi roen. Vi holdt fast i vort eget spil. Hele tiden pumpede vi dem, og da vi kunne skifte ud med spillere af høj kvalitet, så kunne vi holde presset på Lemvig/Thyborøn hele kampen. Samtidig voksede Björgvin Gustavsson mere og mere i målet. Det var altså godt, det vi præsterede, fortalte Claus Hansen.

Da kampen var lukket kort efter pausen, blev der råd til at eksperimentere.

- Vi kunne prøve at dække 5:1, og det fungerede fint. Vi kunne skifte endnu mere ud, for at give alle spilletid, og alle gjorde det godt. Det var nærmest perfekt, sagde Claus Hansen.

Den tidligere Skjernspiller og nuværende anfører for Lemvig/Thyborøn Jacob Østergaard spår Skjern en stor sæson.

- Vi startede fint, men da Skjern gik op i nærheden af 100 procent, så blev forskellen tydelig. Alle vore fejl blev straffet hårdt, fordi Skjern var skarpe på alt, og så er de bare vildt stærke mand mod mand. Jeg er slet ikke i tvivl om, at Skjern kommer i top fire i grundspillet, sagde Jacob Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce