Annonce
Ringkøbing Håndbold

Perfekt punktum på flot sæson: Slog fortjent Aarhus United ud af pokalturneringen

Louise Bak Jensen blev kåret som Ringkøbing Håndbolds bedste spiller i pokalkampen mod Aarhus, der i den tidligere Ringkøbing-spiller Mathilde Neesgaard havde gæsternes bedste spiller. Arkivfoto: Jan Hinnerfeldt
Ringkøbing Håndbold sluttede en helt fantastisk sæson af med fortjent at besejre ligaholdet Aarhus United med 35-29 i pokalturneringen.

Ringkøbing: 35-29 over Aarhus United i sjette runde af pokalturneringen.

Ringkøbing Håndbold sluttede en perfekt sæson af med at levere en overraskelse af høj karat tirsdag aften, hvor Aarhus United efter en fantastisk præstation blev sendt hjem med et både klart og fuldt fortjent nederlag.

- Fedt. Et dejligt punktum på sæsonen. Og en sejr der giver et godt skud selvtillid til næste sæson i ligaen. Det kunne ikke være bedre, jublede cheftræner Jesper Holmris.

Annonce

Han startede kampen med at spille syv mod seks. Og det fungerede fint. Selvfølgelig scorede Aarhus nogle gange i tomt mål efter afbrændere eller fejl af Ringkøbing, men det blev aldrig for alvor dyrt med den taktik.

Skabte masser af åbne chancer

I stedet gav det en tro på, at man kunne presse Aarhus. For syv mod seks skabte Ringkøbing en lang række åbne chancer efter hurtigt og sikkert spil.

Sidst i første halvleg gik man tilbage til at spille seks mod seks. Men det fungerede også fint. Fra 10-10 lykkedes det endda hjemmeholdet at rykke foran, så de førte 15-13 ved pausen.

Det skyldtes også en forrygende stærk Louise Bak Jensen i målet. Louise Bak Jensen havde mange redninger.

Landspokalturnering sjette runde

Ringkøbing Håndbold-Aarhus United 35-29 (15-13)

Målscorere Ringkøbing Håndbold: Alberte Simonsen 9, Camilla Faartoft 7, Marigona Hajdari 5, Mille Hundahl 3, Nanna Hinnerfeldt 3, Sascha Juul 3 (1), Rikke Jochumsen 2, Michelle Brandstrup 2 og Marie-Louise Sundgaard 1.

Målscorere Aarhus United: Mathilde Neesgaard 9 (3), June Bøttger 5, Marielle Martinsen 5, Frederikke Hedegaard 4, Annika Meyer 3, Line Eilertsen 1, Nora Persson 1 og Line Larsen 1.

Straffekast: Ringkøbing 1 (1 mål), Aarhus 3 (3 mål).

Udvisninger: Ringkøbing en, Aarhus ingen.


De redninger kneb det en lille smule med i starten af anden halvleg, og efter otte minutter havde Aarhus bragt sig foran 20-18.l

På det tidspunkt kunne man godt frygte, at Aarhus ville sætte sig på kampen. Men det skete ikke. Louise Bak Jensen fik fat i målet igen, og i angrebet lykkedes det igen med syv mod seks at splitte gæsternes forsvar gang på gang. Marigona Hajdari fik lagt det rigtige pres fra bagkæden, hvor fra hun fodrede de to stregspillere med fine frispilninger, lige som der var oplæg til fløjene og Camilla Faartoft, der sprudlede i bagkæden med flotte gennembrud på ydersiden af backen.

Annonce

Ringkøbing viste klassen til sidst

Ringkøbing kæmpede sig tilbage til føring på 27-26, men alligevel sad man med frygt for, at Aarhus omsider ville vise den klasse, de har vist i sæsonen ved at komme med i slutspillet.

Det skete bare ikke. Det var Ringkøbing, der havde mest at komme med. 27-26 blev til 32-27, og så var den sejr hjemme.

- Vi har gemt syv mod seks en del, for vi har ikke rigtig haft brug for det i 1. division. Men vi er gode til det. Se bare hvordan Marigona Hajdari fodrede stregspillere og andre med fine oplæg. Vore stregspillere griber alt. Jeg er vildt stolt af den præstation, fortalte Jesper Holmris.

Nu giver han spillerne fri i fem dage.

- De skal have lov til at tømme hovederne. Derefter begynder vi at arbejde hårdt fysisk frem mod sommerferien efter en periode, hvor vi efter oprykningen egentlig ikke har trænet optimalt, fortalte Jesper Holmris, mens spillerne jublede omkring ham.

Ikke mærkeligt de var glade. Sæsonen blev afsluttet på bedst tænkelige måde.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tage Elkjærs følelsesladede tur på knallert til Herning i 1960: Da otte danske landsholdsspillere mistede livet bare få timer før en landskamp i Herning

Videbæk For abonnenter

Mangel på medarbejdere: Hvis Center Bakkehuset var et hotel ville belægningen være nede på 79 procent

Annonce