Annonce
Håndbold

Perfekt optakt til julefrokost - Rækker Mølle Håndbold slog Give med 28-25

Morten Ronald stod endnu en gang en rigtig fin kamp for Rækker Mølle Håndbold, da Rækker Mølle hjemme vandt over Give Fremad. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Med en sejr på 28-25 over Give Fremad holder Rækker Mølle Håndbold sig til i toppen af 2. division herrer, hvor resten af sæsonen formentlig skal vindes, hvis Rækker Mølle skal rykke direkte op.

Rækker Mølle: En perfekt optakt til julefrokost.

Det var det, Rasmus Hansen kaldte lørdagens kamp og sejr på 28-25 hjemme over Give Fremad lørdag eftermiddag.

For Rasmus Hansen kunne fortælle, at Rækker Mølle havde fuldstændigt styr på kampen.

- Hele vejen igennem. Der var ikke antydning af problemer. Vi holdt fokus til langt hen i kampen, og det gjorde, vi kunne fordele spilletiden ganske pænt til alle, så alle fik en succeshistorie at gå til julepause på. Det var, som vi kunne ønske det, forklarede Rasmus Hansen.

Fra start kørte det fint for Rækker Mølle. Forsvaret var solidt, Morten Ronald stod godt, og med fine kontraløb bragte Rækker Mølle sig foran 6-2.

- Så fulgte syv minutter, hvor vi lavede tekniske fejl og sjuskede lidt her og der. Det betød, Give fik udlignet til 6-6. Men tingene vendte lynhurtigt igen. Vi kom foran 11-6 med fem mål på stribe, og ved pausen førte vi 14-9. Det viste meget godt, hvor stærke vi var rent defensivt, fortalte Rasmus Hansen.

Selv om Rækker Mølle havde lidt problemer i det stationære angrebsspil, så kunne hjemmeholdet trække mere og mere fra.

- Da vi kom på 22-15, så kunne vi slappe af. Alle kom på banen, og vi havde ikke problemer med at køre sejren hjem, sagde Rasmus Hansen.

Nu venter der fem ugers kamppause inden den første kamp i 2020 den 13. januar mod GOG 2.

- Godt for os med den pause. Vi kan få trænet godt og grundigt inden resten af sæsonen, hvor vi nok ikke har råd til at tabe nogen kampe, hvis vi skal snakke med om direkte oprykning, og det er stadig det, der er vores mål, sagde Rasmus Hansen.

2. division herrer

Rækker Mølle Håndbold-Give Fremad 28-25

Målscorere Rækker Mølle Håndbold: Simon Madsen 6 (1), Mathias Skræddergaard 5, Tobias Simonsen 4, Hans Chr. Fangel 3, Mathias Hedegaard 3, Thomas Bertelsen 3, Lasse Kirkeby 2, Nicklas Hammer 1 og Christian Hedal 1. Straffekast: Rækker Mølle 2 (1 mål), Give 5 (4 mål). Udvisninger: Rækker Mølle tre, Give to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce