Annonce
Kultur

Perfekt løbevejr: Vejrguderne ser ud til at være med det 20. strandmaraton

North Sea Beach Marathon afvikles i år for 20. gang. Arkivfoto.
48 er med på den helt lange tur, når North Sea Beach Marathon skydes i gang klokken 10.00 på søndag.

HVIDE SANDE: Hvis vejrguderne holder, hvad de lover, kan arrangørerne af North Sea Beach Marathon, der afvikles søndag den 23. juni, ikke forlange mere.

Der er udsigt til en del sol, moderate temperaturer omkring de 13-16 grader og forholdsvis svag vind. Bedre kan det næsten ikke blive for de 409, der indtil nu har tilmeldt sig jubilæumsudgaven af Strandmaraton.

Det er nemlig 20. gang, der gennem årene nærmest har fået kultagtig status blandt løbere, afvikles. Det er ikke mange steder i verden, man løber et helt maraton på stranden!

Indtil videre er der 48, der har meldt sig til at løbe hele strækningen på 42,2 kilometer med vendepunkt ved Nymindegab.

127 har meldt sig til halvmaraton, 96 har meldt sig til 1/5 maraton og 138 til 1/10 maraton.

Har man ikke fået tilmeldt sig endnu, kan der ske eftertilmelding på alle distancer indtil kort tid før start. Starten foregår i Hvide Sande By fra Auktionsgade, og løbet arrangeres i et samarbejde mellem Hvide Sande KFUM, Ringkøbing Atletik & Motion, Holmsland Klit Turistforening og DGI Vestjylland.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Saferoad gør byrummet sikkert

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce