Alarm 112

73 gangbangs udløser betinget fængsel til ekspolitiker

Camilla Rønde/Ritzau Scanpix
Per Zeidler har bedt om betænkningstid i forhold til, om dom på seks måneders fængsel for rufferi skal ankes.

Den tidligere kommunalpolitiker Per Zeidler og en 55-årig mand er torsdag eftermiddag blevet idømt seks måneders fængsel for rufferi.

Det har en byretsdommer ved Retten i Randers afgjort.

Dommen, der er gjort betinget med en prøvetid på to år, afspejler ifølge dommer Rasmus Damm, at de to mænd ikke tidligere er straffet.

Desuden spiller det ifølge dommeren ind, at de medvirkende kvinder havde en høj grad af selvbestemmelse.

200.000 kroner konfiskeres hos de to mænd svarende til den fortjeneste, de har haft ved de seksuelle orgier.

De to tiltalte erkendte tidligere på dagen at have arrangeret og afholdt 73 gangbangs forskellige steder i landet.

I retten forklarede Per Zeidler, klædt i sort jakkesæt, at han og makkeren udelukkende var drevet af lyst, ikke profit.

De forsikrede, at kvinderne ikke var presset til det, men deltog af egen fri vilje.

Den tidligere lokalpolitiker og den medtiltalte mand var oprindeligt tiltalt for at have afholdt hele 109 gangbangs med en fortjeneste på 328.000 kroner.

De var også tiltalt for at have aftalt med en 16-årig pige, at hun mod betaling eller løfte om betaling skulle medvirke i de seksuelle aktiviteter.

Men i formiddagens løb blev anklagerne mod de to mænd skåret til, så det alene handlede om 73 tilfælde af rufferi.

Det er ikke usædvanligt, at anklagemyndigheden ved en tilståelsessag skærer anklagen til, forklarer senioranklager Birgitte Ernst.

- Under formiddagens forhør fik vi nye forklaringer, der stiller forholdene i et lidt andet lys. Ud fra de oplysninger, som jeg har på nuværende tidspunkt, finder jeg ikke, at der kan domfældes for de forhold, siger hun om de i alt 38 punkter, der blev droppet.

Birgitte Ernst sagde under sin procedure, at der var tale om den første sag i Danmark om gangbang i større omfang. Hun mente, at retten skulle sende et stærkt signal med en ubetinget straf på mindst seks måneder.

Det er nu op til Statsadvokaten at afgøre, om anklagemyndigheden skal anke dommen.

Per Zeidler var ikke selv til stede, da dommen blev afsagt.

Hans forsvarsadvokat, Henrik Garlik, bad på vegne af sin klient om betænkningstid, i forhold til om dommen skal ankes.

Den medtiltalte ønskede ikke at anke, oplyste forsvarsadvokat Mette Grith Stage.

Sagen begyndte i november 2017. Da anklagerne mod Per Zeidler kom frem, blev han afsat som formand for familieudvalget i Syddjurs Kommune.

Desuden trak han sig som kandidat ved det forestående kommunalvalg.

I retten fortalte Zeidler, at sagen har kostet ham hans ægteskab og kontakten til sin familie.

/ritzau/

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce