Annonce
Navne

Per Lunde Lauridsen udnævnt som chef for Museum Salling

Per Lunde Lauridsen tiltræder det nye job på Museum Salling 1. december. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Efter mange år på Ringkøbing-Skjern Museum har museumsinspektør Per Lunde Lauridsen søgt nye udfordringer. Han tiltræder som museumschef for Museum Salling 1. december.

BUNDSBÆK: Som dreng besluttede Per Lunde Lauridsen sig for, at når han blev stor, ville han være inspektør på Skjern-Egvad Museum, som det hed dengang. Drengedrømmen gik i opfyldelse, og efter mange år i Ringkøbing-Skjern Museums tjeneste, blandt andet som formidler af rakkernes historie, har Per Lunde Lauridsen nu søgt nye udfordringer.

Blandt 35 ansøgere er han blevet valgt som ny museumschef for Museum Salling, der blandt andet består af Spøttrup Borg, Skive Kunstmuseum og Kulturstationen i Glyngøre. Han tiltræder den nye stilling 1. december.

- Det er et super spændende museum, for det har alle kulturhistoriske elementer samlet i en organisation. Museet prioriterer kvalitet og deltagelse i lokalsamfundet, siger Per Lunde Lauridsen, der ser spændende muligheder i jobbet.

Han erkender også, at det er med vemod, at han nu forlader det museum, som han altid har arbejdet for. Per Lunde Lauridsen er 40 år, og dermed synes han, at alderen er til at prøve noget nyt og finde ud af, om det kan bære.

- Det er også et godt tidspunkt, når Ringkøbing-Skjern Museum alligevel er i gang med omorganisering, og jeg har også en god fornemmelse med museet i Salling, forklarer Per Lunde Lauridsen.

Også i Skive har man en god fornemmelse af, at man har fundet den rigtige.

- Med Per Lunde Lauridsen får Museum Salling en erfaren og visionær leder, som dels vil fokusere på at sikre balancen mellem museets stærke, faglige forankring, og dels videreudvikle oplevelserne og fællesskaberne omkring museets besøgssteder, siger Kent Sørensen, kultur- og fritidschef i Skive Kommune, i en pressemeddelselse.

Heri udtaler museets formand Annette Torp også sine forventninger til samarbejdet med Per Lunde Lauridsen:

- Per Lunde Lauridsen har en stor viden og et stort netværk indenfor museumsverdenen, som kan berige Museum Salling og bidrage til at realisere museets potentialer, siger Annette Torp, der tilføjer, at hun betegner Per Lunde Lauridsen som grundig, samvittighedsfuld og strategisk orienteret, og en værdig afløser til den hidtidige chef Inge Kjær Christensen, der har valgt at træde ud af chefrollen for at hellige sig arkæologien.

Per Lunde Lauridsen er gift med Lisbeth Lunde Lauridsen, der har været leder af Kaj Munks Præstegård i Vedersø. Parret har to døtre og er bosat i Lem. Planen er, at de beholder huset i Lem og kigger efter et hus eller en lejlighed omkring Skive, for Per Lunde Lauridsen har den indstilling, at man som museumschef også skal være en del af lokalområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce