Annonce
Navne

Per Lunde Lauridsen udnævnt som chef for Museum Salling

Per Lunde Lauridsen tiltræder det nye job på Museum Salling 1. december. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Efter mange år på Ringkøbing-Skjern Museum har museumsinspektør Per Lunde Lauridsen søgt nye udfordringer. Han tiltræder som museumschef for Museum Salling 1. december.

BUNDSBÆK: Som dreng besluttede Per Lunde Lauridsen sig for, at når han blev stor, ville han være inspektør på Skjern-Egvad Museum, som det hed dengang. Drengedrømmen gik i opfyldelse, og efter mange år i Ringkøbing-Skjern Museums tjeneste, blandt andet som formidler af rakkernes historie, har Per Lunde Lauridsen nu søgt nye udfordringer.

Blandt 35 ansøgere er han blevet valgt som ny museumschef for Museum Salling, der blandt andet består af Spøttrup Borg, Skive Kunstmuseum og Kulturstationen i Glyngøre. Han tiltræder den nye stilling 1. december.

- Det er et super spændende museum, for det har alle kulturhistoriske elementer samlet i en organisation. Museet prioriterer kvalitet og deltagelse i lokalsamfundet, siger Per Lunde Lauridsen, der ser spændende muligheder i jobbet.

Han erkender også, at det er med vemod, at han nu forlader det museum, som han altid har arbejdet for. Per Lunde Lauridsen er 40 år, og dermed synes han, at alderen er til at prøve noget nyt og finde ud af, om det kan bære.

- Det er også et godt tidspunkt, når Ringkøbing-Skjern Museum alligevel er i gang med omorganisering, og jeg har også en god fornemmelse med museet i Salling, forklarer Per Lunde Lauridsen.

Også i Skive har man en god fornemmelse af, at man har fundet den rigtige.

- Med Per Lunde Lauridsen får Museum Salling en erfaren og visionær leder, som dels vil fokusere på at sikre balancen mellem museets stærke, faglige forankring, og dels videreudvikle oplevelserne og fællesskaberne omkring museets besøgssteder, siger Kent Sørensen, kultur- og fritidschef i Skive Kommune, i en pressemeddelselse.

Heri udtaler museets formand Annette Torp også sine forventninger til samarbejdet med Per Lunde Lauridsen:

- Per Lunde Lauridsen har en stor viden og et stort netværk indenfor museumsverdenen, som kan berige Museum Salling og bidrage til at realisere museets potentialer, siger Annette Torp, der tilføjer, at hun betegner Per Lunde Lauridsen som grundig, samvittighedsfuld og strategisk orienteret, og en værdig afløser til den hidtidige chef Inge Kjær Christensen, der har valgt at træde ud af chefrollen for at hellige sig arkæologien.

Per Lunde Lauridsen er gift med Lisbeth Lunde Lauridsen, der har været leder af Kaj Munks Præstegård i Vedersø. Parret har to døtre og er bosat i Lem. Planen er, at de beholder huset i Lem og kigger efter et hus eller en lejlighed omkring Skive, for Per Lunde Lauridsen har den indstilling, at man som museumschef også skal være en del af lokalområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce