Annonce
Ringkøbing

Per Green gør det igen: Gammel lagerbygning forvandlet til fedt selskabslokale

Der er højt til loft i Per Greens nye selskabslokale i Vester Strandgade 1. Foto Poul Osmundsen.
Per Green har en svaghed for gamle bygninger; nu har han gjort det igen: Renoveret et gammelt hus til ukendelighed. Denne gang er det en lagerbygning i gården bag Vester Strandgade 1, der fuldstændig har skiftet udseende.
Annonce

RINGKØBING: Det er en kendt sag i Ringkøbing, at Per Green har en svaghed for gamle huse.

- Det er noget, jeg går meget op i, indrømmer han med et underdrivende smil, mens han kigger rundt i det, der tidligere var en kombination af lagerbygning og lejlighed, og som indtil nu har gemt sig i gården bag Vester Strandgade 1 - den bygning, der før husede Restaurant Bøffen og nu er blevet til Restaurant Nordic.

Den kedelige og ikke særligt iøjnefaldende bygning er på få måneder forvandlet til et tjekket selskabslokale, hvor rå mursten spiller sammen med fritlagte loftsbjælker og flotte vinduer, der tillader et overraskende stort lysindfald.

I mange, mange år har bygningen, der flankerer den ene siden af gårdhaven i det, der er en gammel købmandsgård, fristet en upåfaldende tilværelse. Den har været brugt til lager, og der har også været en lavloftet kælder og en lille lejlighed oven på.

- Da vi skulle sætte Vester Strandgade 1 i stand, fik jeg den idé, at lagerbygningen kunne bruges til selskabslokaler, siger Per Green.

Kældervinduerne er nu en del af lokalet. Foto Poul Osmundsen.
Annonce

Gennemgribende renovering

- Det er altid spændende, når man går i gang med sådan en renovering; man ved jo ikke altid, hvad man finder inde bag ved. Jeg havde en overordnet idé om, at det kunne så godt ud med rå murstensvægge, fritlagte bjælker og højt til loft, fortæller han.

Da Per Green fik fjernet kældergulvet - der lå cirka en meter over gårdhavens niveau - viste det sig at soklen og kældervinduerne dannede en spændende kontrast til de rå murstensvægge, og Per Green lægger ikke skjul på, at det er en detalje, han er meget tilfreds med - selv om han ikke lige havde set den på forhånd.

Hvad han også er tilfreds med, er akustikken, der er meget behagelig, blandt andet på grund af Troldtekt-plader i loftet.

- Det er jo vigtigt, at man kan tale sammen, når lokalet skal bruges til selskaber og møder, fastslår Per Green.

Fremover er det meningen, at lokalerne skal bruges af Restaurant Nordic, og den nyåbnede restaurant har allerede booket de første selskaber.

Helt slut med arbejdet med at renovere den gamle købmandsgård er han nu ikke. I den nærmeste fremtid skal de karakteristiske rundbuevinduer i stål ud mod Torvet skiftes ud. Det er ikke ligefrem standardmål, så de skal specialfremstilles.

Soklen og kældervinduerne udgør en spændende kontrast til de rå murstensvægge. Foto Poul Osmundsen.
Sådan ser det forvandlede selskabslokale ud set ude fra. Foto Poul Osmundsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce