Annonce
Navne

Per Fjord fylder 60: Hvis jeg ikke kunne se mig i spejlet, ville jeg være yngre

Pensionsrådgiver i Skjern Bank Per Fjord fylder 60 år den 7. maj. Han har rådet sig selv til at blive i Skjern Bank i mange år endnu. Hvis han bliver, til han er 68 år, når han at få 50-års jubilæet med. Foto: Johan Gadegaard.
Per Fjord er en glad og optimistisk sjæl, derfor ærgrer han sig ikke over, at han ikke får en stor fest på sin 60-års fødselsdag den 7. maj, men glæder sig i stedet over de mange små fester og markeringer af den runde dag.

Skjern: - Det bliver sværere og sværere at lære nyt. Det kan jeg da godt mærke, men hvis jeg kan blive ved med at finde ud af alt det nye, så tror jeg da helt sikkert, at jeg bliver i Skjern Bank, til jeg skal pensioneres som 67-årig. Mine børn siger, at jeg skal blive ved, til jeg er 68, for så kan jeg nå at få 50-års jubilæet med, siger Per Fjord og fortsætter.

- Det vigtigste er et godt helbred. Når du har det, så er det ikke så forfærdeligt at blive 60, og hvis man ikke kunne se sig selv i spejlet, ville man jo også være langt yngre, siger Per Fjord med et smil.

Per Fjord har været pensionsrådgiver i Skjern Bank i 12 år. I den tid er der sket rigtig meget - ikke bare med lovgivningen og systemerne, men også med kunderne.

Annonce

Det var ikke sexet

- Der var ikke så stort fokus på pension den gang. Faktisk kom der ikke ret mange og spurgte til rådgivning. Det var med andre ord ikke spor sexet at være pensionsrådgiver det første år, siger Per Fjord.

- Mange tænkte måske, at de kunne klare sig med opsparingen i huset og folkepensionen. Jeg var også flere gange ude for, at der kom kunder med alle deres pensionskuverter i to plasticposer - mange uåbnet. Så kunne jeg ellers går i gang med at åbne kuverter og sortere, siger Per Fjord.

- I dag er der meget mere fokus på pension og opsparing. Folk vil gerne tale pension. Og mange - især yngre mennesker - regner bestemt ikke med, at de kan klare sig med de offentlige pensionsordninger, når de skal pensioneres. Heldigvis har mange flere fået pensionsordninger i forbindelse med deres arbejde, og alt er blevet nemmere, efter at pensionsinfo.dk er kommet til, siger Per Fjord.

Annonce

En utrolig ildsjæl

Hvis nogen tror, at man bliver firkantet fokuseret på tal, når man har arbejder i en Bank i 42 år, så er Per Fjord det perfekte eksempel på det modsatte.


Hvis jeg ikke skulle have været bankmand, så skulle jeg have været pædagog. Det er den bløde side af mig.

Per Fjord


- Hvis jeg ikke skulle have været bankmand, så skulle jeg have været pædagog. Det er den bløde side af mig, siger han selv.

Og den side har i den grad også fået lov til at fylde i Per Fjords liv.

Som barn spillede han fodbold, håndbold og badminton i hallen, og forældrene Nelly og Svend Fjord havde opdraget deres børn til at give en hånd med, hvor de kunne. Da badmintonklubben manglede et bestyrelsesmedlem, var Per Fjord derfor klar, selv om han kun var 15 år. Men han var jo allerede træner for de små Micro puslinge badminton-spillere.

I dag har han trappet noget ned, men han og hustruen Karla står for eksempel stadig for de årlige indsamlinger til Kræftens Bekæmpelse. Per Fjord er også stadig formand for Skjern- Tarm Bloddonorforening og Regnskabsfører for Skjern-Tarm Håndværker- og industriforening.

Han er også stadig tillidsmand i banken. Et job, der kun for alvor var hårdt, da der skulle fyres under finanskrisen.

Fjord-parret har da heller ikke tænkt sig at lægge alt frivilligt arbejde på hylden.

- Der bliver lidt mere tid til at gå i haven, til håndbold eller til at være sammen med pigerne, men vi vil stadig gerne hjælpe, hvor vi kan, så det kan da godt være, at vi bliver at finde i Remisen eller andre steder, siger Per Fjord.

Annonce

Kulturforskelle er spændende

Et andet "job", der aldrig har været hårdt, er engagementet i AFS Ringkøbing Fjord.

- Det har været helt fantastisk. Vi har haft udvekslingsstudenter i mange år; to drenge fra Italien, en pige fra Østrig, en pige fra Hamborg og en dreng fra Riga. Det er vildt spændende at opleve de kulturforskelle, der er mellem landene, siger Per Fjord.

Fødselsdagen fejres med de allernærmeste, da corona jo forhindrer en stor fest.

- Men det har jeg valgt at se positivt på, for det betyder jo at der bliver flere små fester og markeringer af dagen, siger Per Fjord.

Per Fjord

Per Fjord er født og opvokset i Skjern, som søn af Nelly og Svend Fjord.

Han fylder 60 år fredag den 7. maj.

Per Fjord er gift med Karla Fjord, der arbejder som socialrådgiver i Ringkøbing-Skjern Kommune. Parret har to børn; Anne Fjord i Skjern og Stine Lyngby Petersen i Silkeborg.

Per Fjord har arbejdet for Skjern Bank lige siden han var 18 år gammel. Først som elev, siden som ungdomsrådgiver, i marketing, som afdelingsleder i Borris i 10 år, som leder af serviceafdelingen og de sidste 12 år som pensionsrådgiver. Han er også fællestillidsmand i Skjern Bank.

Per Fjord, sporten og det frivillige arbejde:

Allerede som 15-årig kom han i bestyrelsen for Skjern Badmintonklub, hvor han var træner for Micro puslinge -senere blev han formand. Han har også være klubmester mange gange.

Per Fjord og hustruen Karla har stået i salgsboden i Skjern Håndbold, og Per var inde i Tigris i 11 år.

Han har siddet i Røde Kors Børnehavens bestyrelse og i Ungdomsskolens bestyrelse.

Per Fjord har også været formand for Kræftens Bekæmpelse i Skjern, og Fjord-parret står stadig for de årlige indsamlinger til Kræftens Bekæmpelse. Per Fjord er også formand for Skjern-Tarm Bloddonorforening.

Per Fjord var i mange år formand for AFS Ringkøbing Fjord, men er netop gået af. 

Under de ti år som afdelingsleder i Borris, var Per Fjord i en periode formand for Sogneforeningen og aktiv i Money making Borris.

Han var med til at starte Skjern Festuge op i 1991, aktiv i sports- og fritidsmesser og også med omkring Skjern Operaen.

Per Fjord har også trænet fodboldpiger i SG og været flisepudser under Skjern Festuge, samt været natteravn.

Aktuelt er han stadig regnskabsfører i Skjern-Tarm Håndværker- og Industriforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Ny i Landbobanken

Ringkøbing-Skjern

Onsdagens coronatal: Rekordmange smittede, antallet har ikke været så højt på et døgn siden nytårsaftensdag

Annonce