Annonce
Ringkøbing

Pensionister i Ringkøbing-området tilbydes varm mad fra Vedersø

Helle Juul Jensen, der her ses med Egon Andersen, da de forpagtede Ulfborg Gæstgivergård, forventer kundetilstrømning ti Vedersø Kulturcenters madudbringning. Arkivfoto: Jan Briks
Vedersø Kulturcenter er klar til at levere mad til de pensionister i Ringkøbing-området, som ikke længere kan få leveret af Bur Forsamlingshus.

Vedersø: Den enes død, den andens… go’e gammeldags mormorretter.

På grund af medarbejdermangel har Bur Forsamlingshus måttet indskrænke forretningen – og det er gået ud over en rækker pensionister i Ringkøbing-området. De kan ganske enkelt ikke længere få leveret deres varme mad fra forsamlingshuset, som fremover er tvunget til at koncentrere sig om kunder i nærområdet.

Det har til gengæld åbnet for nye leverandører, og her har Vedersø Kulturcenter slået til. Forpagter Helle Juul Jensen fortæller, at der allerede er indgået aftaler med 50 kunder i Ringkøbing, Kloster, Hee og Tim.

Annonce

Storm af henvendelser

- Det begyndte med, at der var pensionister i Vedersø, der gerne ville have vores mad. De var ikke til at nå på de sociale medier, så vi lavede en brochure og sendte rundt. Disse brochurer er så kommet andre steder hen, og da de ældre i Ringkøbing-området blev opsagt af Bur Forsamlingshus, fik vi en storm af henvendelser. Sådan er det kommet i stand, fortæller Helle Juul Jensen.

Bur Forsamlingshus har endda anbefalet Vedersø Kulturcenter som afløsere.

Hun overtog forpagtningen af kulturcentret sammen med sin mand Egon Andersen sidste år. Parret driver sideløbende Restaurant Havtorn i Vedersø og har tidligere forpagtet Ulfborg Gæstgivergård. Ifølge Helle Juul Jensen er der blandt de nye kunder også pensionister, der får mad fra det kommunale køkken Åkanden i Tarm.

Jeg tror, vi vil få flere kunder fra Ringkøbing efterhånden, som vores ry breder sig.

Helle Juul Jensen

- Vi har fået kunder fra Åkanden, der leverer kølevakuum mad. Mange siger til os, at de er trætte af opvarmet mad og vil prøve noget nyt. Vores mad er frisklavet mormormad, der lavet fra bunden hver dag og leveres varm til middag. Jeg tror, vi vil få flere kunder fra Ringkøbing efterhånden, som vores ry breder sig, siger Helle Juul Jensen.

Annonce

550 kroner

I øjeblikket er kulturcentret ved at forberede udvidelsen af forretningen og planlægge ruterne. Den første madleverance til kunderne i Ringkøbing-området triller afsted fra kulturcentret den 20. september – og består af frikadeller med stuvet spidskål. Prisen er 55 kroner hvilket er samme beløb, som Åkanden kræver for en hovedret.

- Vi har et kæmpe industrikøkken her på kulturcenteret, så vi kunne lave med til 3.000 hver dag, hvis det skulle være. Så vi er klar til at tage imod mange flere kunder, og det behøver ikke være pensionister. Det kan være alle privatpersoner eller virksomheder, siger Helle Juul Jensen.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Jimmi gør det politikerne drømmer om: Nu vil han selv være en af dem

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Super-sti i klitterne hænger i bremsen - lodsejere vender tommelen nedad

Skjern For abonnenter

Som 22-årig vandt Benjamin en pris for sin webshop: Nu hjælper han andre iværksættere med at få succes

Hvide Sande

Fra tømrer til butiksejer i Hvide Sande: Emma åbner butik med god plads og alt til hjemmet

Debat

De utilfredse råber højt: Vil vi have udvikling eller fortsat afvikling?

Ringkøbing

Farvel til de gamle rustne master: Flere steder i Ringkøbing skiftes gadebelysningen ud

Sport For abonnenter

Weekendens seriefodbold: Ingen kan bremse Ølstrup G&U og Faster/Hanning på vejen mod oprykning - BK Klitten snupper tre point uden at spille

Navne

Mange unge flytter til de større byer: 19-årige Thor Bøndergaard går mod strømmen og drømmer om en karriere i Vestjylland

Skjern

Politiet forbi tre gange i Skjerns natteliv: Slagsbrødre ville ikke bidrage til opklaring

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Ringkøbing-Skjern

Desperat mangel på kandidater: Ingen ældre mødte op til Ældrerådets møder

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Videbæk

19 børnehavebørn i Vorgod/Barde er coronasmittet: Fire var positive på fjerdedagen

Annonce