Tarm

Pengeregn over billardklub: 140.000 kroner vekslet til nye borde og renoverede lokaler

Her ses de nye billardborde. Klubbens medlemmer glæder sig til sammen med bidragydere og klubbens faste sponsorer at markere ibrugtagningen fredag 9. august fra kl. 13 til kl. 16. PR-foto
Med tilskud på i alt 140.000 kroner var det muligt at investere i nye borde og også få renoveret lokaler.

Tarm: Tarm Billardklubs medlemmer – der er 37 medlemmer - har i et stykke tid bemærket, at to af billardbordene opførte sig lidt mærkeligt. Når ballerne løber langsomt, kan de flere steder på bordene ændre retning. Det blev nødvendigt at anskaffe helt nye borde.

Bestyrelsen indhentede i marts 2018 tilbud på prisen for to nye borde – leveret og opstillet, og desuden kunne bord nummer 3 renoveres.

Henover foråret, sommeren og efteråret 2018 blev der afsendt i alt fire ansøgninger.

SE-vækstpuljerne 1. april 2018 20. august 2018 80.000 kroner. Ringkjøbing Landbobank Primo september 14. december 10.000 kroner. Nordea-fonden – lokalpuljen 10. september 11. december 25.000 kroner. DIF og DGI's foreningspulje 24. oktober 28. november 25.000 kroner. Tilskuddet blev dermed på i alt 140.000 kroner.

Klubben kunne se, at der også kunne blive råd til at give klublokalerne en ansigtsløftning. Dette kan kun lade sig gøre ved, at klubbens medlemmer stiller sig til rådighed med arbejdskraft.

Ibrugtagning markeres

Nu er lokalerne og de nye borde taget i brug, og medlemmerne nyder de nye borde og de renoverede lokaler. Klubbens medlemmer glæder sig til sammen med bidragydere og klubbens faste sponsorer at markere ibrugtagningen fredag 9. august fra kl. 13 til kl. 16.

Bestyrelsen håber, at potentielle nye medlemmer den 9. august, eller når man har tid, vil slå vejen forbi klublokalerne, Skolegade 13 A i kælderen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Kultur

'Vestjyllands smukkeste motionsløb': Vejrguderne kastede glans over cykelløb

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing For abonnenter

Forening for kirkegårdskultur: Tænk jer grundigt om, før I fjerner gravstenene

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Annonce