Annonce
Tarm

Pengene regner ned over aktivitetspark – nu runder landsbyprojekt millionen: Det kunne ikke være bedre

Folkene bag fritids- og naturparken i Sdr. Bork håber, at gravearbejdet kan gå i gang omkring 1. november. Illustration: Arkitektfirmaet Eskild Madsen
Donationer for flere hundredetusinde kroner løber ind hos lokal landsby, som vil omdanne en fodboldbane uden ret mange spillere til et nyt samlingspunkt.
Annonce

SDR. BORK: Fritids- og naturparken i Sdr. Bork blev sidste uge 300.000 kroner rigere, da kommunen sagde ja til at støtte projektet. Men de 300.000 var ikke det største beløb, borgerne i Sdr. Bork kunne glæde sig over i september. Nordea Fonden har nemlig sagt ja til at spytte 500.000 kroner i kassen.

Selvom folkene bag aktivitetsparken egentlig søgte om en million fra Nordea Fonden, er der stor tilfredshed med at få det halve. For med den donation har landsbyprojektet skrabet 1.295.000 kroner sammen fra fonde og det offentlige.

- Det kunne ikke være bedre. Det synes jeg simpelthen ikke. Vi kunne ikke på nogen måde forvente, at det gik bedre, siger Lili Kjeldsen Pedersen.

Hun er formand for det lokale forsamlingshus, der sammen med sogneforeningen Bork for Land og By samt aktivitetsforeningen Aktiv Fritid i West står bag idéen om en ny park med alt fra æblelund til multibane.

Annonce

Fjernet kommunehjælp fødte idéen

De omtrent 1,3 millioner kroner er vrimlet ind på mindre end et år.

- Det er simpelthen fantastisk, vi er kommet i gang inden for et år, men tålmodighed er heller ikke en dyd, vi er født med, siger Lili Kjeldsen Pedersen.

I december sidste år besluttede kommunen, at den fra 2021 ikke længere vil slå græsset på fodboldbanen ved Sdr. Bork Forsamlingshus. Banen bliver simpelthen ikke brugt nok. Beskeden fik de lokale til at tænke over, hvordan den grønne græsfirkant kunne laves om til et anderledes samlingssted.

Siden har man præsenteret idéen om en park med blandt andet æblelund, blomstereng, bakker, stier, en multibane, en cykelbane for de mindre børn og en pumptrackbane til de lidt større legebørn.

Annonce

Penge skal række langt

Hele projektet forventes at koste omtrent to millioner kroner. Dermed er de langt over halvvejs i Sdr. Bork.


Det er simpelthen fantastisk, vi er kommet i gang inden for et år, men tålmodighed er heller ikke en dyd, vi er født med.

Lili Kjeldsen Pedersen, formand, Sdr. Bork Forsamlingshus


Lægger man de 50.000 kroner, som sogneforeningen selv har  smidt i parken, og den estimerede værdi af frivilligt arbejde oven i de indsamlede 1,3 millioner kroner, stiger beløbet til 1,4 millioner. Derfor er det tid til at komme i gang, og første spadestik sker sandsynligvis omkring 1. november.

- Vi kan lave langt det meste af projektet nu, siger Lili Kjeldsen Pedersen.

Hun håber på, at man ikke skal ud at hente alt for mange fondsmidler yderligere for at få de sidste dele såsom lejrplads med bål og et toilet med i anden omgang. For i byen har man generelt haft god succes med frivilligt arbejde, da forsamlingshuset blev ombygget i 2014, og i år er der kommet et ungehus i landsbyen.

- Det ligger i vores DNA, at hvis vi skal have lave noget i fællesskab, går vi i gang. Jeg håber, de penge, vi har fået, kan strække endnu længere. Vi har frivillige på alle niveauer, så det vil vise sig. Der er også nogle, der har sagt, at de har gjort spaden skarp, så de er klar, og så er der andre, der søger for frikadellerne. Man skal også huske, det er vigtigt at hygge sig, mens man er i gang, siger Lili Kjeldsen Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce