Erhverv

Penge tilbage i Spjald: Fjernvarmekunder har indbetalt 678.000 kroner for meget

Spjald Fjernvarmeværk leverer cirka fire procent af kommunens samlede forbrug af fjernvarme. Arkivfoto.
414 varmeforbrugere skal have penge tilbage, mens 86 varmeforbrugere har brugt mere, end de blev opkrævet aconto.

SPJALD: Der bliver glæde hos en hel del fjernvarmekunder i Spjald, når de nu får årsopgørelsen fra Spjald Fjernvarme- og Vandværk.

414 varmeforbrugere skal nemlig tilsammen have 678.000 kroner tilbage, der er indbetalt for meget aconto. Til gengæld er der 86 forbrugere, der bliver knap så glade - de skal tilsammen betale 44.000 kroner.

I alt er der sendt årsopgørelser ud til 600 varmeforbrugere og 886 vandforbrugere.

Fjernvarmeværket har hævet prisen pr. MW med 110 kroner for det kommende år, da grundbeløbet - det vil sige statsstøtten til de naturgasfyrede kraftvarmeværker - er bortfaldet ved årsskiftet.

Det betyder, at det bliver betydeligt dyrere at holde huset varmt i det kommende år. Driftsleder Bent Kærgaard, Spjald Fjernvarme- og Vandværk, oplyser nemlig, at varmeprisen for et standardhus i Spjald nu er 13.032 kroner pr. år, hvilket er en stigning på 2500 kroner. Det er dog stadig under gennemsnitsprisen for landet som sådan; den er 13.160 kroner.

I øvrigt kører værket rigtig godt. Biogaskvaliteten er meget fin, så der er ingen problemer med el- og varmeproduktion på biogas.

Biogassen kan også mærkes på forbruget af naturgas. Der blev kun brugt fem procent naturgas det sidste år, resten er leveret af biogas og den CO2-neutrale varmepumpe.

Derudover producerede værket i Spjald 8,3 millioner KWH el, der også er CO2-neutral.

Spjald leverer cirka fire procent af kommunens samlede fjernvarmeforbrug.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Portræt

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

Erhverv For abonnenter

Hotel står til politianmeldelse efter endnu en sur smiley: Ejer tordner mod fødevaretilsynet

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Udland For abonnenter

Britisk ambassadør: Stor­britannien forlader EU 31. oktober - aftale eller ej

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Annonce