Annonce
Videbæk

Penge strømmer ind: Troldhedes gamle stadion kan se frem til forvandling

Aktivitetsplads ved det gamle stadion i Troldhede. August 2020
På ganske kort tid er det lykkes at stable halvdelen af pengene til en aktivitetsplads sammen.

TROLDHEDE: I foråret satte de turbo på et fælles ønske i Troldhede. Det gamle stadion trænger til fornyelse og der er masser af plads til gode aktiviteter til gavn for alle i byen. Og det er netop, hvad man nu målrettet går efter.

Aktivitetsområder, som de kalder det, skal indeholde udefitness, basketballbane, legeplads, overdækket bænkeområde og boldbane. Det hele er beskrevet i ansøgningen, der hedder ”Fra 0-100 på 5 minutter”.

- Det har været en tanke gennem nogle år, at legepladsen trængte til fornyelse. I foråret satte vi os for at gøre noget ved det, og siden er det gået meget stærkt. Vi skrev en ansøgning, og det greb lidt om sig, fortæller Karin Nielsen fra borgerforeningens Visionsgruppe.

Annonce

Målet er at gøre landsbyen til et attraktivt sted for især børnefamilier, at gøre det attraktivt at komme ud at bevæge sig og skabe et fællesskab på tværs af alder, deraf navnet fra 0 til 100 (år) på 5 minutter. Udendørsfaciliteterne skal desuden laves af materialer, der kræver minimalt vedligehold og har lang holdbarhed.

Største bevilling

Karin Nielsen er glad. For forårets arbejde er begyndt at give bonus i stor stil. I alt koster aktivitetspladsen omkring 800.000 kroner, og omkring halvdelen af pengene er så godt som hjemme.


I foråret satte vi os for at gøre noget ved det, og siden er det gået meget stærkt.

Karin Nielsen, visionsgruppe, Troldhede


Ansøgningen blev blandt andet sendt til Landdistriktsrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune, som har bevilget ikke mindre end 100.000 kroner til projektet. Det er den største bevilling fra Landdistriktspuljen nogen siden.

Derudover har LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern givet tilsagn om 250.000 kroner, som kommer til udbetaling, hvis Erhvervsstyrelsen godkender ansøgningen.

- Vi har desuden fået råd og sparring fra kommunen om hvilke fonde, vi kunne søge, og hvordan vi skulle gribe det an. Så nu venter vi på at høre fra fondene, fortæller Karin Nielsen, der forventer svar i september og oktober.

Annonce

Lokale bidrager

De lokale skal dog også spæde til med i alt 50.000 kroner. Derfor er der sat en indsamling i gang, som dog har været en smule vingestækket på grund af coronaen. Landsbyens fællesspisninger har nemlig været aflyst.

Visionsgruppen i Troldhede har allerede fået samlet cirka halvdelen af de 800.000 kroner ind, som aktivitetspladsen vil koste.  Fra højre ses Karin Nielsen, Annicha Mortensen og Stefan Susnea fra visionsgruppen, som har fået selskab af Dennis og Mille ved det gamle stadion, hvor pladsen skal ligge. Privatfoto

- Vi har oprettet et nummer til mobilepay, ligesom folk kan donere flaskeboner, men vi mangler at kunne mødes med folk og fortælle om projektet, fortæller Karin Nielsen, der dog håber at kunne mødes med sine medborgere i august.

De har trods sommerferie og manglende fællesspisninger dog allerede doneret over halvdelen, selvom aktivitetspladsen ikke er blevet præsenteret formelt.

I ansøgningen skriver gruppen bag, at det handler om at skabe det gode liv for børn og voksne i Troldhede, som allerede har masser af natur, Kulsøen, mountainbikebane og shelters. Midt i byen mangler der dog et trygt sted for børnene, som også kan bruges af alle andre uanset alder. Ved det gamle stadion er der allerede en hundeskov, en kælkebakke og en plads til sankthans-fejring, så det vil være oplagt at udnytte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce