Ringkøbing

Erhvervslivet til møde: Hvordan bliver pendlere til tilflyttere?

Hvorfor spilde tid på at pendle, når du lige så godt kunne slå dig ned inden for Ringkøbings bygrænse? Arkivfoto.
Nyt tiltag skal sætte gang i bosætningen i Ringkøbing. Oplysningsmøder i Medborgerhuset onsdag den 22. maj.

RINGKØBING: Hvordan gør vi pendlere til ringkøbingensere?

Det spørgsmål sættes til debat, når lokale virksomheder onsdag den 22 maj indbydes til møde på Ringkøbing Medborgerhus om bosætning i byen.

- Kommunen har nedsat en profileringsgruppe med basis i Ringkøbing Udviklingsforum, der skal kigge nærmere på, hvordan vi kan få flere til at bosætte sig i Ringkøbing, fortæller formanden for udviklingsforum, Hans Christian Vestergaard.

- Vi har valgt at sætte fokus på de mange pendlere, der hver dag tager på job i Ringkøbing.

Direktør Boy Boysen, Vestjysk Marketing, er med i profileringsgruppen, og han kender godt til problemstillingen.

- Mit firma har adskillige medarbejdere, der pendler til Ringkøbing. Statistikken viser, at de medarbejdere, vi lykkes med at få til at flytte hertil, bliver længere i Vestjysk Marketing, end dem der ikke flytter, siger han.

- Jeg satser på medarbejdere på det lange sigt, så det er en kæmpe fordel, hvis de flytter til Ringkøbing.

Profileringsgruppen vil gerne gøre det lettere for pendlere at flytte til byen og hjælpe dem med at bosætte sig tæt på virksomhederne, hvor de er ansat.

Derfor holdes der møde den 22. maj - dels om morgenen, dels om eftermiddagen. Her vil profileringsgruppen fortælle om, hvordan kommunen kan støtte bosætningen.

Desuden vil profileringsgruppen gerne i dialog med virksomhederne for at få gode ideer og forslag til, hvordan bosætningen kan styrkes.

Interesserede skal tilmelde sig senest den 20. maj på www.ringkoebingudviklingsforum.nemtilmeld.dk

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce