Annonce
Hvide Sande

Pelle fra Silkeborg satser på Søndervig: Om få uger er der atter liv i iscafé i klitterne

Uge 42 bliver særdeles vigtig for 43-årige Pelle Jensen, for det er dér, han skaber nyt liv i den iscafé, der ligger for enden af Badevej i Søndervig: Foto: Woodys
I slutningen af marts indgav Angelina Kosar konkursbegæring, og dermed brast hendes drøm om at drive iscafé i Søndervig. Fra efterårsferien er et par fra Silkeborg klar til at byde på forfriskninger i yderste klitrække.
Annonce

Søndervig: Når kalenderen viser uge 42, kommer der atter liv i den iscafé, der ligger helt ude for enden af Badevej i Søndervig.

- Det vil være naivt at tro, at det er a walk in the park at åbne derude. Det kan jeg godt blive en lille smule tændt på.

Sådan siger Pelle Jensen, 43 år og fra Silkeborg. Han er udmærket er klar over, at iscaféens forhistorie er en anelse vindblæst.


For mig at se drejer det sig om at få folk til at synes, at det er dejligt at få en kop kaffe eller en is, selv om det ikke er badevejr.

Pelle Jensen, indehaver af Woodys


Matriklen i klitterne havde været lukket helt ned i et par år, da Angelina Kosar fra Herning i februar 2019 bød de første gæster på kaffe, is og franske vafler hos 'Angelinas.' Et halvt år senere kom kvinden bag disken med denne positive melding i avisen:

- Regninger efter dårlige vejrdage er betalt, så nu har jeg mindre ondt i maven. Der er balance, og det ser fornuftigt ud.

I februar 2019 lejede Angelina Kosar fra Herning sig ind i iscaféen med den gode beliggenhed i Søndervig, og henover sommeren gik forretningen godt. Men i marts i år måtte hun sande, at økonomien ikke var holdbar, og hun indgav derfor en konkursbegæring. Arkivfoto: Jørgen Kirk

I slutningen af marts i år brast drømmen for Angelina Kosar, der indgav konkursbegæring og dermed trak sig væk fra forretningslivet i Søndervig.

- Jeg er ikke nervøs for en dag, hvor folk ikke er på stranden. Det er en smal sag at sælge is, når det er 30 grader varmt, men de dage er der ikke så mange af. For mig at se drejer det sig om at få folk til at synes, at det er dejligt at få en kop kaffe eller en is, selv om det ikke er badevejr, siger Pelle Jensen.

Annonce

Søbad i Silkeborg

Sammen med sin partner, Lone Lambæk, kommer Pelle Jensen til badebyen på vestkysten med gode erfaringer i bagagen, da parret i forvejen driver kaffe- og isbaren Woodys ved Østre Søbad i Silkeborg. Der ud over opererer parret også med en mobil Woody-lillebror, der kan køres ud til gode lokationer efter behov.

- Jeg synes, at vi efterhånden kender en del til branchen. Vi har et succesfuldt koncept, som vi gerne vil prøve at folde yderligere ud, siger Pelle Jensen.

Mere eller mindre tilfældigt opdagede han i slutningen af sommerferien, at ejendomsmægler Lars Taulbjerg  hos Nordicals i Holstebro frister med 'områdets bedst beliggende iscafé,' der er udbudt til en salgspris på 1.875.000 kroner.

Billedet her er fra et søbad i Silkeborg, hvor Pelle Jensen har gode erfaringer med salg af kaffe og is til folket, og det har nu givet ham mod på at tage konceptet med til Søndervig. Foto: Woodys

Pelle Jensen har dog nøjedes med at skrive under på en lejekontrakt med virkning fra i fredags, og i de kommende uger skal der arbejdes på at skabe de helt rette rammer på adressen Badevej 45 i Søndervig:

- Der er masser af valg, der skal træffes i den her tid, tilføjer Pelle Jensen, der mest af alt har et kendskab til den del af vestkysten som turist.

Annonce

Effekten af Lalandia

Med henvisning til det store Lalandia-byggeri i badebyen siger Pelle Jensen, at han 'godt har hørt, at de er ved at bygge en ny svømmehal i Søndervig.'

Faktum er, at Nordeuropas største vandland efter planen står klar til indvielse i foråret 2022, hvor omkring 500 feriehuse til den tid også summer af liv og glade dage.

De tusindvis af mennesker, Lalandia givetvis trækker til Søndervig i de kommende år, anser Pelle Jensen som en abstrakt størrelse. Han forholder sig til Woodys anno 2020:

- Vi skal have kigget nærmere på kundestrømmen, og hvad behovet er. Vi skal finde ud af, hvad der er i det, siger forretningsmanden, der umiddelbart vurderer, at iscaféen med den unikke placering i yderste klitrække 'kan noget mere og noget andet':

- Man kan nemt blive blæst væk deroppe, så udenfor skal vi have lavet nogle lommer og nogle kroge, hvor man kan sidde behageligt og nyde en kop kaffe, tilføjer Pelle Jensen.

I startfasen vil han ofte være at træffe hos Woodys i Søndervig, men på lidt længere sigt satser Pelle Jensen på at finde en kompagnon, der har en tættere tilknytning til området, og som kan stå for den daglige drift.

En dyr adresse

Det koster kassen at have adresse på Badevej 45 i Søndervig. Da den midtjyske erhvervsmand Claus Kalhøj i sommeren 2017 satte sin omkring 65 kvadratmeter store iscafé (inklusiv køkken, baghus og toilet) til salg, lød prisen på 2,75 millioner kroner.

Den lokale Meny-købmand, Keld Hansen, viste flere gange interesse for projektet, men i marts 2018 konstaterede han i Dagbladet, at 'det er helt galt med prisen.'

I sommeren 2018 skiftede Claus Kalhøj ejendomsmægler - fra EDC til Nybolig, der justerede prisen med 25 procent, så den kom til at lyde på 2,05 millioner kroner.

I oktober 2018 blev salgsprisen atter skåret til, så den kom til at lyde på 1.850.000 kroner - fra ejendomsmægler Lars Taulbjerg lød begrundelsen, at 'det er jo fordi, der sker for lidt.'

I starten af 2019 valgte Claus Kalhøj at sætte salget i bero for i stedet at indgå en to-årig lejeaftale med Angelina Kosar, der dengang etablerede sig med iscaféen 'Angelinas' i yderste klitrække - med en månedlig husleje på 15.000 kroner.

Hos ejendomsmæglerfirmaet Nordicals er ishuset nu til salg for 1.875.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Skjern Håndbold For abonnenter

19-årige Svend labber ligaspilletid i sig: Skiftet til Skjern har været helt perfekt

Ringkøbing-Skjern

Solpark-ønsker vil kræve 2034 hektar for at kunne gå i opfyldelse: Nye projekter er strømmet ind i august

Annonce