Annonce
Hvide Sande

Pelle erobrer kunder ved havet: Nu er det også muligt at få gin og tonic i iscafé

- Der er mange, der er løbet en ekstra meter for ham tossen derude, siger Pelle Jensen, der med den kommentar sender en venlig hilsen til blandt andre de folk hos kommunen, der sørgede for, at han - dagen før første åbningsdag - fik en alkoholbevilling til Woodys i Søndervig. Foto: Johan Gadegaard
43-årige Pelle Jensen fra Silkeborg føler, at han har et succesfuldt koncept, og derfor tør han nu prøve kræfter med at drive en iscafé med skøn beliggenhed i Søndervig.

Søndervig: Himlen er befriende blå, men der er bid i den friske vind fra nordøst, så det giver god mening, at der bliver kværnet kaffebønner på Badevej 45 i Søndervig.

Bag disken hos Woodys står Pelle Jensen. Han er fra Silkeborg, så det er noget af et skridt, den 43-årige iværksætter har taget ved at indgå en lejekontrakt på matriklen, hvor der er en vis tradition for at sælge fristelser til ganen.


Annonce

Jeg tror, at sådan et sted her skal have sin tid, så folk bliver opmærksomme på det. Da vi startede i Silkeborg, stod jeg mange timer alene sammen med ænderne.

Pelle Jensen, indehaver af Woodys


Pelle Jensen beskriver det som værende et 'træt' lejemål, han overtog i midten af september. I de følgende uger blev der knoklet med at skabe de ønskede rammer, så der kunne blive budt velkommen inden for fra starten af efterårsferien:

- Det er rart at vide, hvad der er under skabene. Jeg har pillet alt ud og malet alt. Det er stort set kun gulvet, jeg ikke har været over. Det skal være et indbydende rum at være i og at arbejde i, og det kan jeg stå på mål for, siger Pelle Jensen.

Sammen med sin partner, Lone Lambæk, trækker han på gode erfaringer fra Silkeborg, hvor parret i forvejen driver kaffe- og isbaren Woodys ved Østre Søbad.

Alene med ænderne

Her i oktober er der lys i lamperne i yderste klitrække fra klokken 10 til klokken 19:

- Når måneden er omme, stikker vi fingeren i jorden og kigger på, hvordan det er gået. Som minimum vil vi holde åbent hver weekend og i ferier, og så vil tiden vise, om vi kan strække den længere, siger Pelle Jensen, der er helt afklaret med, at sommeren for længst er forduftet.

Dermed er der også langt til den slags dage, hvor folk i badebukser og bikini som det mest selvfølgelige dumper ind for at få en is eller en sodavand:

- Jeg tror, at sådan et sted her skal have sin tid, så folk bliver opmærksomme på det. Da vi startede i Silkeborg, stod jeg mange timer alene sammen med ænderne. Men vi har været vedholdende, og vi har været dér, og i dag har vi et succesfuldt koncept, tilføjer Pelle Jensen.

Indehaveren af Woodys for enden af Badevej i Søndervig, Pelle Jensen, har en plan om måske at udvide terrasseområdet, så der bliver flere siddepladser under åben himmel - og måske der også skal skabes noget mere læ for vinden. Foto: Johan Gadegaard

Han går dog også til opgaven i Søndervig med en vis ydmyghed, da forgængeren - Angelina Kosar - i slutningen af marts indgav konkursbegæring efter godt et års tid som indehaver af iscaféen med den gode beliggenhed:

- Jeg tror ikke, der er noget, der kommer af sig selv. Men vi har allerede fået masser af positive tilbagemeldinger. Folk synes, det ser indbydende ud. Men jeg er spændt på, om det er klogt eller dumt, at vi åbner så tidligt, siger manden bag Woodys.

Annonce

Skal ikke være en bar

Dagen før første åbningsdag 10. oktober fik Pelle Jensen en alkoholbevilling i hus, og derfor byder menukortet blandt andet også på vine, irish coffee, Gammel Dansk, et udvalg af øl samt muligheden for at nyde en gin og tonic:

- Men vi skal ikke være en bar, hvor folk ikke vil gå ind med deres unger.

Pelle Jensen gør det da også klart, at en stor del af Woodys omsætning hentes hjem via kvalitetsprodukter leveret af ismager Joachim Kastberg.

- Det er en fornøjelse at arbejde her, hvor vi bliver mødt af glade folk, siger 20-årige Mathilde Jørgensen, der har erfaringer fra et tilsvarende job hos Woodys ved Østre Søbad i Silkeborg. Foto: Johan Gadegaard

Er sulten lidt større, er det også muligt at købe en lille delikatessetallerken, der frister med ost, skinke, pølse og oliven:

- Det kan være en idé, når man køber et glas vin - eller som en slags frokost, tilføjer Pelle Jensen.

Her i startfasen har han taget sit A-hold med fra Silkeborg i skikkelse af fire, unge mennesker, der fuldt ud har styr på, hvordan man serverer en café latte og mikser en Aperol Spritz.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Realdania gav fire millioner kroner: Nu spænder udvikling af havnen i Hvide Sande ben for stort byudviklingsprojekt

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Lalandia løfter sløret med nye tegninger: Indendørs surfing kommer til Søndervig

Ringkøbing For abonnenter

Enig friskole: Ny skoleleder bliver hentet på stor folkeskole

Erhverv

Lalandia i Søndervig bliver lillebror til Billund: Nyt badeland er alligevel ikke Nordens største

Debat

Lem Kær: Modstanderne lykkes - desværre - med at skabe negative stemninger

Videbæk For abonnenter

Vidner blev væk igen: Chikane-sagen fra Troldhede er udsat igen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Hvide Sande

Dimittender fra 9.B på Hvide Sande Skole

Ringkøbing-Skjern

Stort nej fra medarbejdere til Vestas' krav om mundbind og overarbejde: Fagforening bakker de ansatte op og opfordrer til dialog

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Ringkøbing-Skjern

En hjælpende hånd i regeljunglen: Nu skal byrådet afgøre om vi skal have en borgerrådgiver

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Borgmester afviste Lem Kær-alternativer: Men nu kræver flere politikere, at alternativerne bliver undersøgt

Ringkøbing

Generator byder på rock under åben himmel: 70-årige Madsen har længe stået på ønskelisten

Annonce