x
Annonce
Mindeord

Peder Hundebøl er død

Hoven: Peder Hundebøl, Vester Grenevej 13, Hoven er død, 69 år.

Peder Hundebøl er født i Bramming som nummer to af tre søskende.

Her havde forældrene et gartneri, hvor de tre søskende efter skoletid hjalp med jordbærplukning og høst af tomater og peberfrugter. Efter konfirmationen kom Peder Hundebøl på efterskole, og derefter ud at tjene på landet. Militærtjenesten blev aftjent ved dragonerne i Næstved.

Peder Hundebøl havde en drøm om at få sin egen gård, derfor kom han på landbrugsskole på Bygholm. Efter at være blevet gift, bosatte parret sig på gården "Bjerget" ved Darum. Der var en god jerseybesætning, men på grund af sygdom i besætningen, blev den senere sat ud.

Gården blev solgt, og Peder Hundebøl begyndte at arbejde i sin fars anlægsgartnervirksomhed. De havde som speciale at renovere kirkegårdsdiger - med 100 års garanti - som Peder ikke var bange for at love. Efter faderens død fortsatte Peder med virksomheden, men måtte efter få år sande, at ryggen ikke kunne holde til arbejdet. Derefter fik Peder Hundebøl arbejde som chefkeeper på Breinholtgård golfbane, hvor han i sin ungdom havde været ansat, så det var som at komme hjem. Ryggen kunne ikke holde til arbejdet så Peder Hundebøl valgte at gå på efterløn.

I 2015 flytter Peder Hundebøl og hans kone Jonna til Vester Grenevej 13, hvor de bliver bestyrere for ca. 100 tdr. land. Det er et meget naturskønt område, der passede perfekt til parret, der altid har været naturmennesker, der satte pris på jagt og fiskeri. Her nød de deres aktive otium.

Peder Hundebøll efterlader sig to børn og seks børnebørn, samt hustruen Jonna.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce