Annonce
Ringkøbing

Pedel, lærere og elever udskrevet efter kemikalie-alarm på efterskole

Seks personer fra Vedersø Idrætsefterskole - en pedel, to lærere og tre elever - blev tirsdag eftermiddag indlagt på baggrund af symptomer som hovedpine og kvalme efter et muligt kemikalieudslip i et fysiklokale på efterskolen. Arkivfoto: Morten Stricker
Efter tirsdagens store kemikalie-alarm på Vedersø Idrætsefterskole, der førte til indlæggelse af seks personer, er der nu atter ro på - alle er udskrevet.
Annonce

Vedersø: Forstanderen på Vedersø Idrætsefterskole, Kim Skouborg, kunne onsdag eftermiddag drage et lettelsens suk, da en pedel, to lærere og tre elever blev udskrevet fra sygehusene i Holstebro og Herning.

- Alle er i god behold, og der er ingen tegn på skader af nogen art, siger Kim Skouborg.

Der var ingen panik, da der mandag eftermiddag blev konstateret en underlig og udefinerbar lugt i fysiklokalet på efterskolen, men da lugten stadig var dér tirsdag morgen, blev der slået alarm.

Kort tid efter var læge, politiet og Beredskabsstyrelsen til stede på Vedersø Idrætsefterskole for at finde årsagen til et muligt kemikalieudslip og for at tilse de mange, der havde opholdt sig i fysiklokalet i løbet af mandagen.

Omkring 100 personer blev i første omgang vurderet af lægen, som valgte at undersøge 26 personer yderligere. Heraf blev seks indlagt på grund af symptomer som hovedpine, kvalme og udflåd fra øjnene.

Kim Skouborg siger om de tre, uheldige piger fra elevflokken:

- De er trætte, men de er ved godt mod. Og de er kommet tilbage på skolen, for det var det, de helst ville.

Annonce

Vaske og vandlåse skyllet

Årsagen til den ubehagelig lugt i fysiklokalet er fortsat ukendt, da eksperter fra Beredskabsstyrelsen ikke har kunnet måle noget skadeligt af hverken gas eller kemikalier. Ligeledes er der heller ikke fundet tegn på hverken spild eller lækager i lokalet, der er indrettet i et fritliggende hus ved efterskolen.

Kim Skouborg oplyser, at der heller ikke er konstateret fejl eller mangler i fysiklokalet, og efterskolens måde at håndtere kemikalier og stoffer på er også godkendt af myndighederne.

Ifølge forstanderen er det fagfolkenes vurdering, at den ilde lugt forsvinder af sig selv igen. I første omgang er blandt andet vaske og vandlåse skyllet godt igennem, og der bliver fortsat luftet godt ud.

Tirsdag eftermiddag blev undervisningen genoptaget på Vedersø Idrætsefterskole med 128 elever, men fysik- og kemilokalet er fortsat lukket land.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce