Annonce
Ringkøbing-Skjern

Patienter skal blive hjemme: Men nu kigger lægen forbi via video

Praktiserende læge Susanne Morsing Krogsgaard og hendes kolleger kan nu tilse deres patienter via video. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Selv om de praktiserende læger vil have så få patienter i venteværelset, som muligt, tilser de stadig de syge, men nu på en måde, så ingen bliver smittet.

Ringkøbing-Skjern: Kan man overhovedet komme i kontakt med sin læge i disse corona-tider?

Det er flere borgere ifølge Ringkøbing-Skjern Kommune i tvivl om. Og det korte svar er ja.

For på trods af de officielle retningslinjer, der beder folk til blive væk fra venteværelserne og i stedet ringe eller sende en mail, så holder de praktiserende læger åbent helt som sædvanligt, fortæller praktiserende læge og lægekonsulent Susanne Morsing Krogsgaard fra Skjern.

- Det er helt rigtigt, at patienterne ikke skal møde op hos deres praktiserende læge. Men man kan altid ringe til os. Det gælder stadig, siger hun.

Og selv om det er bedst at blive hjemme, så kan læge og patient sagtens se hinanden alligevel. I denne uge søsatte Region Midtjylland og de praktiserende lægers organisation i al hast en mulighed for at gennemføre videokonsultationer.

- Vi har været i gang siden i mandags, og det er en rigtig god mulighed for både patient og læge. Det kan være svært at vurdere, hvor syge små børn er, uden at have set dem. Der kan være udslæt, vi også har brug for at kigge på, nu, hvor vi ikke kan se vores patienter, som vi plejer, fortæller lægen.

Patienter får tilsendt et link, som de skal klikke på via computer eller mobiltelefon. Lægen ringer op på det aftalte tidspunkt for videokonsultationen, og her kan læge og patient altså se hinanden.

Ifølge Susanne Morsing Krogsgaard fungerer det fint og man fjerner risikoen for smitte med corona-virus.

Langt de fleste henvendelser i denne tid kommer fra folk, der netop frygter at de er blevet smittet med corona. Det betyder, at læger og sekretærer har rigtig travlt.

- Heldigvis er patienterne gode til at vurdere, at det knæ, de har haft ondt igennem nogle måneder, godt kan vente, så vi kan koncentrere os om det akutte, siger den praktiserende læge fra Skjern.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce