Annonce
Ringkøbing

Pas på: Lad være med at besøge ulvestresset kvæg

Thor Gunnar Kofoed, Landbrug og Fødevarer, besøgte tidligere i denne uge de vestjyske kvægavlere Caspar Rostbøll, Karl Nielsen og Søren Christensen, der alle har oplevet, at ulvene stresser deres dyr.
Landboforeningen Vestjysk og brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer advarer mod at komme for tæt på kvæg.
Annonce

RINGKØBING:  Man skal passe på kvæget, hvis I går i naturen i de områder af Jylland, hvor der er ulv.

Det oplyser Landboforeningen Vestjysk og brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer forud for sommerferien, hvor der ventes mange gæster i naturen.

- Det har altid været nødvendigt at have respekt på kreaturer. Især tyre og køer med kalv. Men i de områder, hvor der nu også er ulv, appellerer vi til, at man er særligt påpasselig som gæst på arealer, hvor kvæget græsser som naturpleje. Ulvens tilstedeværelse stresser dyrene, og man skal især være opmærksom, hvis man har hund med. Det er bedst helt at lade være, men hvis man alligevel har den med, skal den holdes i kort snor og på god afstand af kvæget, siger Søren Christensen, formand for Landboforeningen Vestjysk i en pressemeddelelse.

Opfordringen skyldes, at flere vestjyske kvægavlere de seneste år har oplevet, at ulven jager med kreaturerne.

Angrebene, der har kostet flere kalve livet, efterlader resten af besætningen meget stressede.

- De bliver aldrig sig selv igen. De stressede dyr er svære og farlige at håndtere for landmanden, og vi er derfor også bange for, at fremmede gæster blandt dyrene risikerer at komme alvorligt til skade. Vi anbefaler, at man kun går ind til kvæg, hvor der er en lokalkendt guide med, siger Søren Christensen.


De stressede dyr er svære og farlige at håndtere for landmanden,

Søren Christensen, Landboforeningen Vestjysk


Den såkaldte ulvestress har allerede fået flere kvægavlere til at opgive eller drosle ned på besætningen, ligesom økologiske mælkeproducenter frygter for at lukke deres dyr ud på græs, som de er forpligtiget til at gøre i sommerhalvåret.

Landbrug & Fødevarer bakker derfor op om opfordringen til at undgå gæster blandt græssende kvæg i de berørte områder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce