Annonce
Ringkøbing

Party i provinsen: Unge festede igen på offentligt toilet

Den røde toiletbygning i Fiskerstræde har endnu en gang været centrum for en fest. Arkivfoto: Poul Osmundsen

Ringkøbing: For anden gang i år er politiet blevet gjort opmærksom på, at unge endnu en gang har omdannet det offentlige toilet i Fiskerstræde i Ringkøbing til festlokale.

Onsdag modtog politiet en anmeldelse om, at der havde været fest i tidsrummet mellem klokken 20 og midnat tirsdag. De unge har tilsyneladende ikke haft lyst til at rydde op efter sig. I hvert fald var der både efterladt glasskår og cigaretskodder, og der er blevet fjernet en ventilationsrist. Huller er efterfølgende blevet stoppet ud med toiletpapir - formentlig for at undgå træk.

Politiet hørte første gang om den alternative festadresse 9. januar, hvor der også blev drukket alkohol på toiletterne i Fiskerstræde efter mørkets frembrud. Her mødte politiet op og lukkede festen.

Lokalpolitiet i Ringkøbing oplyser, at man nu vil holde et særligt vågent øje med området for at undgå fremtidige fester. Hvis nogen bemærker noget, vil politiet gerne have besked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce