Annonce
Tarm

Rejsedagbog: Partnerskolen var en oplevelse

Et besøg på en af de lokale skoler. Pressebillede
I tredje del af rejsedagbogen fra Freja Juul Thomsen og Johanne Dahl Karlsen besøg i Nepal fortæller pigerne fra Tarm om besøget hos VGTs partnerskole i Katmandu

Katmandu: Den sidste dag inden turen gik hjem ad, var vi ude at besøge vores partnerskole i Kathmandu, Dibyabhumi Multiple College.

Da vi ankom, blev vi modtaget med blomster af de glade elever, og da vi kom op til samlingsstedet, blev der uddelt gaver, taler blev holdt og der blev sunget for os og en traditionel nepalesisk dans blev fremført.

Til gengæld viste vi dem lidt lanciers og sang det vi nu kunne huske af nationalsangen. Herefter var der tid til samtaler med eleverne, som flittigt blev brugt på at tage selfies med os, og udveksle Facebook og Instagram.

Vi holdt også præsentationer for hinanden om vores lande og kulturer, og det var meget interessant. Til allersidst blev vi delt ud i grupper, hvor samtalen om vores lande og kulturer fortsatte.

De virkede meget fascineret af Danmark og vores velfærdssystem, og vi lærte mere om hvordan det var at være ung i Nepal og vi blev overrasket over, hvor meget vi havde til fælles med dem, og hvor meget ungdomskulturen ligner hinanden, selvom de bor i et meget anderledes og traditionelt land.

Efter en god og lærerig dag med partnerskolen, tog vi tilbage på hotellet og pakkede, og endte aftenen med en fællesmiddag på vores stam-Thai restaurant inden turen dagen efter gik hjem til Danmark.

Turen i Nepal har været meget lærerig og vi har fået et stort indblik i en kultur som skiller sig meget ud fra, hvad vi kender herhjemme. Det var særligt interessant at se hvor meget religion fyldte i deres dagligdag, i modsætning til Danmark, hvor vi mest ser religion i kirken juleaften eller på særlige mærkedage.

Religionen i Nepal fylder både i gadebilledet, hjemmet og i hele samfundsstrukturen, og selvom der hos de unge ses et opbrud i religionen, fylder religion stadig meget mere hos dem, end den gør hos os.

En anden ting der gjorde stort indtryk, var hvordan man kunne se udviklingen i landet, og på hvilke måder man forsøgte at gøre en forskel indenfor blandt andet køn, ligestilling og fattigdom. Dette blev særligt tydeligt ved vores besøg hos Betterfelt og i landsbyen.

Nepal er et land i stor udvikling, og selvom fattigdommen og ar efter jordskælvet ses over det hele, kan man mærke ønsket og viljen til at udvikle og forbedre landet og vilkårene for befolkningen.

Vi har nydt vores tur utroligt meget og fået oplevelser for livet.

Annonce
VGT-eleverne blev modtaget af glade elever. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Pårørende til trafikdræbt er fundet

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce