Annonce
Danmark

Flere partier aflyser årets landsmøde grundet corona

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
De Konservative og Venstre arbejder på at gennemføre dele af landsmøderne digitalt, oplyser partierne.
Annonce

Venstre og De Konservative aflyser deres fysiske landsmøder i efteråret, mens Socialdemokratiet udskyder sit landsmøde til et senere tidspunkt.

Det oplyser de tre partier til Ritzau.

Aflysningerne skyldes den stigende udvikling i smitte med coronavirus, som har medført restriktioner og ændrede rejsevejledninger.

Partiernes landsmøder skulle efter planen være afholdt i september og oktober.

Landsmøder afholdes typisk en gang om året. Her samles partimedlemmerne for at vælge en hovedbestyrelse og diskutere de overordnede politiske linjer. Det er også her, man vælger eller genvælger en formand.

Ifølge Socialdemokratiet udskydes landsmødet, fordi statsminister Mette Frederiksen (S) dagen inden partiets stormøde kommer hjem fra et topmøde i Bruxelles.

På grund af Danmarks rejsevejledninger for erhvervsrejser til Belgien skal statsministeren isoleres og testes for coronavirus og kan dermed ikke være fysisk til stede.

Socialdemokratiets og De Konservatives landsmøde var begge planlagt til den 26. september i henholdsvis Aalborg og Herning.

Ifølge Socialdemokratiet er der ikke sat dato for, hvornår et nyt stormøde afholdes.

De Konservative har i modsætning til regeringspartiet besluttet, at partiets landsmøde stadig afholdes den pågældende dato, men at det kommer til at foregå online.

- Vi var sådan set forberedt på at kunne afholde landsrådet også med et stort antal mennesker - op mod 500 med opdeling og så videre.

- Men vi føler ikke, at det ville være passende nu, hvor vi har en regering, der siger, at vi skal aflyse bryllupper og skære ned på konfirmationer og private begivenheder, siger politisk ordfører Marcus Knuth (K).

Venstres landsmøde skulle være afholdt 3. oktober ligeledes i Herning.

Det er imidlertid blevet ændret på grund af den nuværende situation med corona. Men medlemmerne skal helst ikke snydes for en tale fra formand Jakob Ellemann-Jensen, siger politisk ordfører Sophie Løhde (V).

- Lige nu kigger vi på muligheden for, at Ellemann på en anden måde kan holde en tale til medlemmerne, siger hun.

Det er allerede besluttet, at Venstres landsmøde ikke vil blive forsøgt flyttet, og at man derfor ser frem mod næste landsmøde i 2021, skriver Venstres partisekretær Christian Hüttemeier i en mail til Venstres medlemmer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Preben Enevoldsen har lige slået sine mink ned: Nu vil han i Folketinget

Ringkøbing-Skjern

S-ordfører afviser kritik fra Landbobank-direktør: Vi skal ikke gamble med folkesundheden

Annonce