Annonce
Ringkøbing

Parret bag Twentytwenty Coffee i Hvide Sande åbner nyt sted i Ringkøbing

Veronika Julinka og Honza Zak foran bygningen i Nygade. Foto: Karina Lodberg
Den færdige ide mangler stadig, men parret Veronika Julinkova og Honza Zak har allerede nu overtaget nøglerne til den gule butik på gågaden.

Ringkøbing: Timingen kunne godt have været bedre, mener de. Det havde ærligt talt passet bedre at købe butikken om to år, men nu var den ledig, og så var det med at slå til.

Sådan tænkte Veronika Julinka og Honza Zak, da de så den lille gule butik i gågaden i Ringkøbing:

- Vi har meget travlt i Hvide Sande nu, men vi tænkte, at det her var en "now or never"-mulighed, siger de.

Annonce

Købt for potentiale

Veronika Julinka og Honza Zak har i forvejen cafeen Twentytwenty Coffee i Hvide Sande, der blandt meget andet er kendt for sin gode kaffe og de fine kopper - men de har lyst til mere.

- Vi har 100 procent købt stedet for områdets potentiale, og fordi det er sjovt også at have noget på den anden side af fjorden. Butikken har en passende størrelse, og så må vi til at finde ud af, hvad vi gerne vil lave her - men det bliver helt klart også noget med kaffe, siger de.

De har som sagt ikke klare planer med butikken endnu. Samtidig er sæsonen ved for alvor at få fat i Hvide Sande, så de får ikke gjort noget i butikken i Ringkøbing de næste måneder.

- Men vi vil gerne give andre muligheden for at leje butikken, hvis de har lyst til at prøve at have en pop up butik hen over sommeren, siger Honza Zak, der opfordrer interesserede til at henvende sig.


Vi har 100 procent købt stedet for områdets potentiale, og fordi det er sjovt også at have noget på den anden side af fjorden.

Veronika Julinka og Honza Zak


Annonce

Det skal være sjovt

Hvad det kreative par selv finder på at putte ind i det lyse lokale i to plan, vil vise sig. Som det ser ud lige nu, kan det næsten blive hvad som helst.

- Vi interesserer os for mange forskellige ting, så det vil vise sig. Det bliver helt sikkert noget andet end i Hvide Sande, men det bliver helt sikkert også med god kaffe to go, siger Veronika Julinka og Honza Zak tilføjer:

- Det er et stort skridt for os at gå i banken og tage et lån til den her butik. Derfor kan vi også love, at det, der kommer her, bliver noget, vi selv synes er sjovt, og noget vi kan lide.

Annonce

Gåtur i gågaden

Der er forskel på at drive en populær og instagram-venlig cafe i Hvide Sande og på at have en butik i gågaden i Ringkøbing:

- Den største forskel er, at vi i Ringkøbing kommer til at ligge i gågaden. Her er også en mere jævn fordeling af mennesker hen over året, så vi kan måske få et andet forhold til kunderne her, end når en turist kommer en uge om året, siger de.

Samtidig er de også tiltalt af, at man i gågaden i Ringkøbing har mere almindelige åbningstider med lukket i weekenderne.

- Det gør det mere rart for medarbejdere, og det vil give os en mulighed for at bruge weekenderne på at tilpasse butikken løbende, lyder det fra parret.

Annonce

Tid nok

Da parret flyttede til Hvide Sande, købte de huset i Strandgade, hvor de i dag har cafe i stueetagen og haven. Den gang var det et kapløb med tiden for at nå det hele, ombygning og indretning inden åbningsdatoen.

- Vi bliver boende i Hvide Sande, hvor vi også nu har travlt i cafeen. Vi kan godt lide at arbejde, men det handler også om balance, så når vi er færdige med sæsonen, ser vi, hvor meget energi vi har til at gå i gang i Ringkøbing. Det meget skøre og helt optimistiske bud er, at vi kan åbne før jul - men det ved vi ikke. Vi har ikke travlt - det handler mere om at finde det rigtige koncept først, lyder det fra iværksætterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce