Annonce
Navne

Par nummer syv er kommet godt fra start i Fasters Børn

Inger Mølholm (th) er ny skoleleder på Faster Skole. Hun er begyndt lidt før Kerstin Vile Staghøj (tv), der er ny leder af børnehaven/vuggestuen. Foto: Kaj Poulsgaard
Det nye lederpar i Fasters Børn, Inger Mølholm og Kerstin Vile Staghøj er kommet rigtig godt fra start. De elsker begge, at skolen, børnehaven og vuggestuen er et overskueligt sted for både børn, forældre og personale.
Annonce

Astrup/Faster:  Inger Mølholm begyndte som ny helheds- og skoleleder i Fasters Børn i maj. I august fik hun selskab af Kerstin Vile Staghøj som ny leder af børnehaven og vuggestuen.

I dag er det tydeligt, at de to kvinder trives i deres nye roller, og de taler nærmest med en stemme, når de skal forklare, hvorfor det er fantastisk at være ledere i Fasters Børn.

- Vi er vilde med det nære og det lokale, der virkelig giver tryghed for børn og forældre. Med samlet set 131 børn og 25 ansatte er Fasters Børn et sted, hvor alle kender alle, fordi der er aktiviteter på tværs. Samtidig er det spændende at være med til at tænke store tanker og visioner i samarbejde med den flok medarbejdere, der er her. Det kan man bliver helt høj af, siger Inger Mølholm.

- Der er mange ting, der er nemmere at få til at ske, fordi man som leder her er tæt på både børn og ansatte, siger Inger Mølholm.

Annonce

Ikke vildt at begynde i skole her

- Faren til en dreng, der i år skulle begynde i 0. klasse, fortalte forleden, at drengens mor havde forsøgt at gøre det til en helt speciel dag: “Nu skal du begynde i 0. Klasse! Det er stort!". Men for drengen, var det ikke noget særligt, for han kendte jo godt skolen og flere af "de store" elever, der måske har været i børnehaven for at læse historier op, siger Inger Mølholm.


Vi er vilde med det nære og det lokale, der virkelig giver tryghed for børn og forældre. Med samlet set 131 børn og 25 ansatte er Fasters Børn et sted, hvor alle kender alle.

Inger Mølholm, helheds- og skoleleder


- Mange børn i børnehaven har en storesøster eller storebror i skolen. Det er også tryghed, at de ved, hvor hinanden er, siger Inger Mølholm, der fremhæver, at det ikke kun er i Faster Børn, der er nærvær og omsorg. Det gælder også for området.

- Byen støtter virkeligt op. Kerstin og jeg er enige om, at forældrenes og bestyrelsens opbakning er helt unik. Det har mega stor værdi. Der er mange ting, der bliver nemmere på den måde, siger Inger Mølholm.

Annonce

Fantastisk bestyrelse

- Alle byder ind. Bestyrelsesmedlemmer sidder der, fordi de vil noget med Fasters Børn. Vi kan slet ikke få armene ned, når vi går fra bestyrelsesmøderne, siger Kerstin Vile Staghøj.

- Vi er sådan nogle typer, der let kommer til  at brænde for det lokale, og når vi møder engageret opbakning, bliver vi rigtig glade, siger Kerstin Vile Staghøj, der allerede har fundet på et godt navn til den nye ledelse, nemlig "Par nummer syv".

Ideen til det navn kommer naturligvis, fordi Kerstin er meget til sport og bevægelse, hun har for eksempel altid været gymnastikleder.

- Jeg kunne virkeligt se mig selv i dette job af mange grunde. Blandt andet fordi jeg ikke kun skal sidde på kontoret. Det er vigtigt, at man kan tale med, når der tales om "kaos på badeværelset", siger Kerstin Vile Staghøj.

- Vi er en certificeret DGI-institution, og havde det ikke været for corona, var vi også allerede en certificeret sangglad-institution. Det er for mig at se to utroligt vigtige ting. Når du dertil lægger de mange lokale ildsjæle og den gode størrelse, var det lige en stilling for mig, siger Kerstin Vile Staghøj.

Inger Mølholm forrest med Thea og derefter Kerstin Vile Staghøj med Sander. Foto: Kaj Poulsgaard
Da Inger Mølholm blev indsat som ny helheds- og skoleleder i Fasters Børn i maj, tog hun i sit første møde med eleverne udgangspunkt i, at Pippi Langstrømpe har 75 års jubilæum i år. - Fasters Børn må gerne være et sted, hvor man har modet til at prøve noget, der kan være svært, siger Inger Mølholm. Foto: Kaj Poulsgaard

Inger Mølholm og Kerstin Vile Staghøj

Inger Mølholm er 49 år og bor i Skjern sammen med sin mand Kenneth og parrets tre børn på 15,18 og 20 år.

Inger Mølholm er uddannet lærer fra Silkeborg Seminarium med linjefag i idræt og engelsk. Hun har også taget en diplomuddannelse i ledelse.

Inger Mølholm har tidligere været viceforstander på DHE i en årrække. Hun kom til Fasters Børn fra et job som lærer på Kirkeskolen i Skjern.

Ud over at være helheds- og skoleleder for Fasters Børn har hun fem undervisningstimer om ugen.

I sin fritid er hun blandt andet engageret i Skjern Gymnastikforening.

Kerstin Vile Staghøj er 57 år og bor i Vorgod-Barde sammen sin mand Benny. Parret har fem børn og snart fem børnebørn.

Kerstin Vile Staghøj er uddannet fra Holstebro Pædagogseminarium og har især arbejdet inden for specialområdet som blandt andet souschef og faglig koordinator. Sidste ansættelse var i en specialgruppe i Bremdal.

Ud over at være leder af børnehaven og vuggestuen i Fasters Børn har hun ti timer om ugen på stuerne.

Hun har altid været gymnastikleder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Paludan køber konkursramt friskole: Lokale bød forgæves på tvangsauktion

Annonce