Annonce
Skjern Håndbold

Panik: Håndboldens appelinstans har ophævet ugyldige afgørelser

Kommer Skjern Håndbolds anfører Bjarte Myrhol måske alligevel til at løbe på banen i spidsen for sit mandskab til en kamp i næste sæsons Europa Cup? Det er måske tvivlsomt, men man ved aldrig, efter Håndboldens Appelinstans har fundet afgørelser på sæsonen ugyldige. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Et samlet udvalg for professionel håndbold fulgte en indstilling fra Dansk Håndbold Forbunds administration, der betød, at sæsonen for liga og 1. division blev afsluttet omgående. Dermed blev der fundet danske mestre og nedrykkere ud fra den aktuelle stilling. Den beslutning er erklæret ugyldig.
Annonce

Skjern: Er Nordsjælland Håndbold og EH Håndbold nu alligevel ikke rykket ud af ligaen? Er Aalborg Håndbold og Team Esbjerg alligevel ikke danske mestre?

De spørgsmål og mange andre spørgsmål er der lige nu ikke et endegyldigt svar på, efter håndboldens appelinstans har ophævet udvalget for professionel håndbolds beslutning om, at sæsonen 2019-2020 i liga og 1. division afsluttes.

- Som jeg læser det, så er alt neutraliseret. Så er det ugyldigt med de beslutninger om, hvem der har vundet DM, hvem der skal rykke ned og op og så videre. Der er panik på nu, siger Skjern Håndbolds bestyrelsesformand Carsten Thygesen.

I starten af april tiltrådte et samlet udvalg for professionel håndbold en indstilling fra Dansk Håndbold Forbunds administration, der betød, at sæsonen for liga og 1. division blev afsluttet omgående. Dermed blev der fundet danske mestre og nedrykkere ud fra den aktuelle stilling.

Den beslutning har Nordsjælland Håndbold, EH Aalborg og Odder Håndbold efterfølgende alle klaget over til håndboldens appelinstans, der nu har behandlet sagen og truffet en afgørelse, hvor beslutningen fra udvalget for professionel håndbold ophæves.

Efter appelinstansens begrundelse og konklusion fremgår det, at: Den af Udvalget for Professionel Håndbold den 7. april 2020 trufne afgørelse er ugyldig og ophæves hermed”.

På Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside står der også, at Udvalget for Professionel Håndbold har taget beslutningen til efterretning og anerkender til fulde det uafhængige retssystems beslutning, selvom udvalget stadig er af den overbevisning, at det ligger inden for de rammer, udvalget arbejder efter. Udvalget noterer sig dog samtidig, at det alene er formalia og ikke beslutningens indhold, der er underkendt. Det siger formand for udvalget for professionel håndbold Per Bertelsen.

I første omgang blev det besluttet, at Skjern Håndbold ikke kommer med i de europæiske turneringer næste sæson, da Skjern lå placeret på femtepladsen, da resten af ligasæsonen blev aflyst. Men hvad nu?

Skjern kunne jo godt nå at blive bedre placeret. Skjern kunne endda være blevet dansk mester, hvis resten af sæsonen blev afviklet. Hvis hele sæsonen bliver neutraliseret, hvem skal så deltage i Champions League og Europa Cup næste sæson? Skal det være de samme hold, der var med i de to turneringer i denne sæson, fordi man med en neutraliseret sæson så vælger at lade forrige sæsons resultater være gældende?

Og hvad med tv-pengene? Normalt bliver de fordelt efter holdenes endelige placering i ligaen. Skal de penge fordeles med lige mange penge til alle hold? Det vil gøre ondt i mange klubber, mens klubberne i bunden af ligaen vil juble.

Måske kommer man til at tilbagekalde de medaljer, der er sendt ud med posten til de klubber, der er sluttet på de tre øverste pladser i ligaen. Det kan være, at Aalborg Håndbolds virtuelle fejring af mesterskabet har været lige tidlig nok.

Udvalget for professionel håndbold vil nu på foranledning af kendelsen kigge på muligheden for at indkalde til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde til afholdelse hurtigst muligt.

- Det her kan komme til at røre ved hele systemet. Det er ikke nok at spørge klubberne, hvad de mener. Det vil være det samme som at spørge alle om, hvor stærkt de synes, man må køre i Skjern by. Nej, vi skal have nogle klare regler, så alle ved, hvad man har at rette sig efter. Måske er det rigtige helt at neutralisere sæsonen. Det vil så også åbne for en lang række spørgsmål, der skal findes svar på. Det er lidt kaotisk lige nu, siger Carsten Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce