Annonce
Hvide Sande

Pandemi rammer fiskeriet: Hvide Sande-skipper har svært ved at afsætte hummere i Italien

Jens Frich, erfaren fiskeskipper med hjemstavn i Hvide Sande, mener, at regeringens økonomiske hjælpepakker under corona-krisen bør være mere vidtrækkende. Arkivfoto: Jørgen Kirk
På linje med Danmarks Fiskeriforening hilser Hvide Sande-fisker Jens Frich regeringens corona-tiltag for små og mellemstore virksomheder velkommen. Men der bliver en regning, der skal betales, når den nuværende krise er ovre.

Hvide Sande: Danmarks Fiskeriforening bakker fuldt ud op om regeringens indsats for at bringe Danmark gennem corona-krisen.

- Corona-virus påvirker os alle i fiskerisektoren - det både som privatpersoner og som et fødevareerhverv. Vi har alle et fælles ansvar for at hjælpe til med at forebygge og begrænse spredningen af virussen, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening, i en pressemeddelelse.

Men som et stærkt eksportorienteret erhverv rammes dansk fiskeri også af corona-krisen. Nødvendige tiltag i forhold til corona-virus i Danmark og i EU har også den konsekvens, at efterspørgslen efter førsteklasses ferske spisefisk og skaldyr fra eksempelvis restauranter og spisesteder desværre reduceres.

De danske fiskere oplever derfor, at deres fangster sælges til lave priser på fiskeauktionerne og konsekvenserne kan være vidtrækkende.

- Mange fiskere bliver presset økonomisk som følge af corona-situationen. Vi hilser derfor regeringens seneste tiltag for at hjælpe erhvervslivet velkommen - ikke mindst de seneste tiltag i forhold til små og mellemstore virksomheder. Regeringens forslag om at udskyde momsbetalingerne samt udskyde fristen for betaling af B-skat vil hjælpe på fiskeriets likviditet, siger Svend-Erik Andersen.

Det er da fint nok at få lidt kunstig åndedræt. Her og nu er det godt, men pengene skal jo betales tilbage igen på et tidspunkt.

Jens Frich, fiskeskipper, Hvide Sande

Handler om at overleve

I Hvide Sande har fiskeskipper Jens Frich ikke alverden til overs for regeringens hjælpepakker:

- Det er da fint nok at få lidt kunstig åndedræt. Her og nu er det godt, men pengene skal jo betales tilbage igen på et tidspunkt. Det er som at tisse i bukserne for at få varmen at udsætte momsbetalingerne. Hvis man virkelig vil gøre noget, skal man sige, at 'I skal ikke betale moms tilbage.' Når det her er ovre, skal man jo ikke bare tro, at pengene vælter ind, siger Jens Frich, der - i kompagniskab med fire andre - råder over en fiskeflåde på fem fartøjer:

- Tre af skibene fisker hummere, og vi forsøger at kæmpe os igennem, men det er ikke nemt. Vi kan ikke afsætte som normalt, da 80 procent af salget af hummere er til Italien.

Når det er sagt, så fastslår Jens Frich, at 'det handler i bund og grund om at overleve helbredsmæssigt':

- Så kommer det økonomiske bagefter, understreger han.

Annonce

Henstand på banklån

Danmarks Fiskeriforening har henvendt sig til regeringen i håb om at få tilbageført momsbetaling fra fjerde kvartal 2019. Ligeledes arbejdes der på opnå mulighed for henstand på afdrag og lån i den tidligere Fiskeribanken.

I den sammenhæng vil Danmarks Fiskeriforening også rette henvendelse til de relevante banker og pengeinstitutter med opfordring til en forlængelse af kreditter og lån til fiskerisektoren.

- Vi har brug for alle tiltag, som kan afbøde de negative markedseffekter af corona-virus. Det kan hjælpe på kort sigt. Så kan vi forhåbentlig inden alt for længe få genskabt stabiliteten på markedet. Der er grundlæggende fortsat behov for de gode og sunde råvarer, som de danske fiskere bringer i land, siger foreningens formand, Svend-Erik Andersen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fremtiden i Hvide Sande er usikker: Næsten hele Atlantic Sapphires fabrik er ødelagt af branden

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Efter to år på posten: Skjerns cheftræner stopper et år før tid

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Hvide Sande

Bådejere fik travlt med at flytte deres både under storbranden i Hvide Sande: - Vi skulle bare væk

Hvide Sande

Farligt stof i fjorden efter branden: Fredag formiddag skal forureningen undersøges nærmere

Skjern

39-årig kvinde snydt: Solgte iPhone til 6.500 kroner - modtog falske pengesedler

Hvide Sande For abonnenter

Hvide Sande Hallen lynhurtigt klar med husly: 50 mennesker evakueret under storbrand

Hvide Sande

Brand i industribygning sender kraftig røgudvikling indover byen

Skjern

Tre mulige løsninger på Skjerns skoleproblem: Forskellen mellem den billigste og dyreste løsning er 150 millioner

Danmark For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Ringkøbing

Nu bliver Naturkraft også til koncertsted: - Vi vil gerne vise, at vi også kan spille en rolle som lokalt kulturhus

Ringkøbing For abonnenter

Christian frygter møllelys: Vestas har indgået aftale med Vattenfall for at minimere generne - der er bare et problem...

Hvide Sande

Klar melding fra politiet: Kan gå flere dage før efterforskningen af brandårsag i laksefabrik kan gå i gang

Annonce