Annonce
Ringkøbing

Padelbane har stadig lange udsigter

Ringkøbing Tennisklubs padelbaner kan meget vel komme til at ligne disse overdækkede af slagsen. Arkivfoto.
Hos Ringkøbing Tennisklub har man længe drømt om at give besøgende og lokale tennisspillere muligheden for at spille på en såkaldt padelbane, der indeholder elementer af tennis og squash. Planen var at have banen klar senest i sommeren 2019, men projektet fattes penge. Alligevel tror formanden stadig på projektet.

RINGKØBING: Så længe der er håb, er der liv, lyder en velkendt talemåde.

Sådan er det også for drømmen om to nye, overdækkede padelbaner hos Ringkøbing Tennisklub. Ganske vist var drømmen, at man tidligst i 2018 og senest i sommeren 2019 kunne invitere på et spil padel, der i grove træk består af elementer fra tennis og squash.

Men nu viser kalenderen september, og padelbanerne venter stadig på at blive realiseret.

- Vi er i gang. Vi mangler de sidste midler økonomisk. Det har været sværere at skaffe de økonomiske midler, end vi lige havde regnet med. Så det er der, sagen står, siger formand for Ringkøbing Tennisklub, Kenneth Schandorff.

- Men der er stadig en arbejdsgruppe i gang, som arbejder på at skaffe pengene, så den er ikke død. Det er lang tid siden, jeg senest fik en briefing fra arbejdsgruppen, men jeg kan forstå på dem, at vi stadigvæk mangler svar fra to fonde, om de vil være med i projektet, siger Kenneth Schandorff.

Stor popularitet

Tanken om at få to padelbaner i Ringkøbing tog sin form for fire år siden, da et klubmedlem havde oplevet sportsgrenen og dens store popularitet i USA.

- Derovre var det helt vildt stort, men jeg slog det hen, indtil et andet medlem havde været på ferie i Spanien og brokkede sig over, at han snart ikke kunne spille tennis dernede, fordi det hele var lavet om til padelbaner, som stort set hele tiden var udlejet, siger Kenneth Schandorff.

Derfor tog han kontakt til DGI, som bekræftede sportens popularitet og opfordrede tennisklubben til at overveje at tilbyde sportsgrenen.

- De sagde, at padel var vejen frem, både hvis man ville fastholde medlemmer, men også hvis man vil få nye medlemmer i de lokale klubber. Så det er et godt udviklingsalternativ i forhold til afvikling, siger Kenneth Schandorff.

Han forklarer, at han jævnligt bliver kontaktet af folk, som gerne vil spille padel i Ringkøbing, men på grund af den manglende bane må han sende folk videre til andre klubber, der har baner.

- Det er lidt ærgerligt, når vi selv gerne vil kunne tilbyde det. Og jeg ved, at Lalandia i Søndervig også bygger et par baner. De har også set, at det er det, turister gerne vil have. Så jeg tror på, at det er et bæredygtigt projekt, siger Kenneth Schandorff.

Mangler trekvart million

Vil man have padelbaner i Vestjylland, som kan bruges på andre tidspunkter end i høj solskin, kræver det overdækkede baner, forklarer Kenneth Schandorff.

Derfor beløber projektet sig til omkring 1,5 millioner kroner. Selvom man har fået tilskud fra private investorer og har søgt og fået 175.000 kroner fra Ringkøbing-Skjern Kommune, så mangler man stadig en del.

- Det bliver et gæt, men jeg vil tro, det er nok er halvdelen, man mangler. Men jeg ved det faktisk ikke, siger Kenneth Schandorff, som dog ikke har mistet troen på projektet af den grund.

- Jeg håber og tror på, at det stadig bliver til noget, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Der skal være tid til lektier: Lærke har sat ét af sine tre fritidsjob på pause

Annonce