Annonce
Ringkøbing

Padelbane har stadig lange udsigter

Ringkøbing Tennisklubs padelbaner kan meget vel komme til at ligne disse overdækkede af slagsen. Arkivfoto.
Hos Ringkøbing Tennisklub har man længe drømt om at give besøgende og lokale tennisspillere muligheden for at spille på en såkaldt padelbane, der indeholder elementer af tennis og squash. Planen var at have banen klar senest i sommeren 2019, men projektet fattes penge. Alligevel tror formanden stadig på projektet.

RINGKØBING: Så længe der er håb, er der liv, lyder en velkendt talemåde.

Sådan er det også for drømmen om to nye, overdækkede padelbaner hos Ringkøbing Tennisklub. Ganske vist var drømmen, at man tidligst i 2018 og senest i sommeren 2019 kunne invitere på et spil padel, der i grove træk består af elementer fra tennis og squash.

Men nu viser kalenderen september, og padelbanerne venter stadig på at blive realiseret.

- Vi er i gang. Vi mangler de sidste midler økonomisk. Det har været sværere at skaffe de økonomiske midler, end vi lige havde regnet med. Så det er der, sagen står, siger formand for Ringkøbing Tennisklub, Kenneth Schandorff.

- Men der er stadig en arbejdsgruppe i gang, som arbejder på at skaffe pengene, så den er ikke død. Det er lang tid siden, jeg senest fik en briefing fra arbejdsgruppen, men jeg kan forstå på dem, at vi stadigvæk mangler svar fra to fonde, om de vil være med i projektet, siger Kenneth Schandorff.

Annonce

Stor popularitet

Tanken om at få to padelbaner i Ringkøbing tog sin form for fire år siden, da et klubmedlem havde oplevet sportsgrenen og dens store popularitet i USA.

- Derovre var det helt vildt stort, men jeg slog det hen, indtil et andet medlem havde været på ferie i Spanien og brokkede sig over, at han snart ikke kunne spille tennis dernede, fordi det hele var lavet om til padelbaner, som stort set hele tiden var udlejet, siger Kenneth Schandorff.

Derfor tog han kontakt til DGI, som bekræftede sportens popularitet og opfordrede tennisklubben til at overveje at tilbyde sportsgrenen.

- De sagde, at padel var vejen frem, både hvis man ville fastholde medlemmer, men også hvis man vil få nye medlemmer i de lokale klubber. Så det er et godt udviklingsalternativ i forhold til afvikling, siger Kenneth Schandorff.

Han forklarer, at han jævnligt bliver kontaktet af folk, som gerne vil spille padel i Ringkøbing, men på grund af den manglende bane må han sende folk videre til andre klubber, der har baner.

- Det er lidt ærgerligt, når vi selv gerne vil kunne tilbyde det. Og jeg ved, at Lalandia i Søndervig også bygger et par baner. De har også set, at det er det, turister gerne vil have. Så jeg tror på, at det er et bæredygtigt projekt, siger Kenneth Schandorff.

Mangler trekvart million

Vil man have padelbaner i Vestjylland, som kan bruges på andre tidspunkter end i høj solskin, kræver det overdækkede baner, forklarer Kenneth Schandorff.

Derfor beløber projektet sig til omkring 1,5 millioner kroner. Selvom man har fået tilskud fra private investorer og har søgt og fået 175.000 kroner fra Ringkøbing-Skjern Kommune, så mangler man stadig en del.

- Det bliver et gæt, men jeg vil tro, det er nok er halvdelen, man mangler. Men jeg ved det faktisk ikke, siger Kenneth Schandorff, som dog ikke har mistet troen på projektet af den grund.

- Jeg håber og tror på, at det stadig bliver til noget, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce