Annonce
Indland

Pædofil idømt forvaring for overgreb og krænkelser – nu starter ankesagen

En nu 47-årig mand fra Hobro-egnen ankede i efteråret dele af sin dom for blandt andet seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser af mindreårige drenge. Ankesagen afgøres i denne uge i landsretten i Viborg. Arkivfoto: Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
I efteråret blev Flemming Lauritzen idømt en af landets hårdeste straffe for gennem en årrække at have forgrebet sig på og blufærdighedskrænket mindreårige drenge. Selv ankede den nu dømte pædofil dele af byrettens dom. Ankesagen begynder tirsdag.

Fredericia/Kolding/Vejle/Middelfart/Randers: Ankesagen mod den nu 47-årige Flemming Lauritzen fra Hobro, som i september blev idømt forvaring for seksuelle overgreb mod og blufærdighedskrænkelser af blandt andet mindreårige drenge flere steder i landet, begynder tirsdag.

I september ankede Flemming Lauritzen både strafudmålingen og dommen vedrørende en nu 16-årig fredericiansk dreng, hvor Flemming Lauritzen planlagde at gennemføre et samleje med drengen i en skov, hvilket dog mislykkedes. Manden lokkede den dengang mindreårige fredericianer med kontanter, en scooter og scooterudstyr.

Annonce

Lokkede med knallerter

Med 11 ud af 12 mulige stemmer blev Flemming Lauritzen i efteråret kendt skyldig i samtlige forhold – enkelte dog med modifikationer. Eksempelvis blev Flemming Lauritzen frifundet for voldtægt af en 11-årig dreng fra Vestjylland, men kendt skyldig i blufærdighedskrænkelse af selvsamme dreng.

Sagen mod Flemming Lauritzen startede i maj 2018, hvor han blev anholdt på en campingplads i Middelfart. Her fandt politiet under ransagningen 24 billeder og 80 videoer – alle af børnepornografisk karakter. 2018 var dog langtfra første gang, Flemming Lauritzen stiftede bekendtskab med retssystemet. Det blev året, hvor den nu 47-årige pædofildømte mand fik sin sjette dom for seksuel omgang med mindreårige.

Under retssagen fra september, der altså udløste en af landets hårdest mulige straffe, kom det frem, hvordan Flemming Lauritzen fik kontakt til de helt unge drenge. Kontakten startede ofte via sitet, Omegle.com, hvorefter han lokkede drengene over på Facebook og Skype. I flere tilfælde fortsatte kontakten efterfølgende via telefon og SMS. I flere af tilfældene lokkede Flemming Lauritzen drengene med penge og knallerter.

Dømt er umoden

Flere gange havde Flemming Lauritzen haft succes med at få de mindreårige drenge til at afklæde sig foran webcam, og i en af sagerne havde den voksne mand over en længere periode forgrebet sig seksuelt på en ung dreng fra Randers. De overgreb var blandt andet sket på et motel, i den pædofiles lastbil og i en campingvogn.

I den sag argumenterede mandens forsvarer for - tilbage i efteråret - at der havde været tale om et ’kærestelignende forhold’. Anklageren derimod kaldte Flemming Lauritzen ’skruppelløs’.

Den nu 47-årige pædofildømte mand blev mentalundersøgt i forbindelse med retssagen i byretten, og den konkluderede, at han fandtes egnet til almindelig fængselsstraf, og at han var umoden, ansvarsfralæggende og med manglende empatisk forståelse.

En del af sagen

Flemming Lauritzen ankede selve forvaringsdommen og sigter i stedet efter almindelig fængselsstraf. Landsretten i Viborg danner rammen om ankesagen, der forventes at være afsluttet senest på torsdag.

Måske afsiges der allerede onsdag dom i sagen. Da avisen Danmark skrev om retssagen i efteråret, var det endnu ikke afklaret, hvorvidt hele sagen skulle gå om i landsretten.

Det er ikke tilfældet. Det er kun en del af retssagen fra byretten, der skal behandles på ny i Viborg. Hvis landsretten stadfæster byrettens afgørelse, skal den 47-årige Flemming Lauritzen afsone sin forvaringsdom på Anstalten ved Herstedvester.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce