Indland

Pædofil idømt forvaring for overgreb og krænkelser – nu starter ankesagen

En nu 47-årig mand fra Hobro-egnen ankede i efteråret dele af sin dom for blandt andet seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser af mindreårige drenge. Ankesagen afgøres i denne uge i landsretten i Viborg. Arkivfoto: Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
I efteråret blev Flemming Lauritzen idømt en af landets hårdeste straffe for gennem en årrække at have forgrebet sig på og blufærdighedskrænket mindreårige drenge. Selv ankede den nu dømte pædofil dele af byrettens dom. Ankesagen begynder tirsdag.

Fredericia/Kolding/Vejle/Middelfart/Randers: Ankesagen mod den nu 47-årige Flemming Lauritzen fra Hobro, som i september blev idømt forvaring for seksuelle overgreb mod og blufærdighedskrænkelser af blandt andet mindreårige drenge flere steder i landet, begynder tirsdag.

I september ankede Flemming Lauritzen både strafudmålingen og dommen vedrørende en nu 16-årig fredericiansk dreng, hvor Flemming Lauritzen planlagde at gennemføre et samleje med drengen i en skov, hvilket dog mislykkedes. Manden lokkede den dengang mindreårige fredericianer med kontanter, en scooter og scooterudstyr.

Lokkede med knallerter

Med 11 ud af 12 mulige stemmer blev Flemming Lauritzen i efteråret kendt skyldig i samtlige forhold – enkelte dog med modifikationer. Eksempelvis blev Flemming Lauritzen frifundet for voldtægt af en 11-årig dreng fra Vestjylland, men kendt skyldig i blufærdighedskrænkelse af selvsamme dreng.

Sagen mod Flemming Lauritzen startede i maj 2018, hvor han blev anholdt på en campingplads i Middelfart. Her fandt politiet under ransagningen 24 billeder og 80 videoer – alle af børnepornografisk karakter. 2018 var dog langtfra første gang, Flemming Lauritzen stiftede bekendtskab med retssystemet. Det blev året, hvor den nu 47-årige pædofildømte mand fik sin sjette dom for seksuel omgang med mindreårige.

Under retssagen fra september, der altså udløste en af landets hårdest mulige straffe, kom det frem, hvordan Flemming Lauritzen fik kontakt til de helt unge drenge. Kontakten startede ofte via sitet, Omegle.com, hvorefter han lokkede drengene over på Facebook og Skype. I flere tilfælde fortsatte kontakten efterfølgende via telefon og SMS. I flere af tilfældene lokkede Flemming Lauritzen drengene med penge og knallerter.

Dømt er umoden

Flere gange havde Flemming Lauritzen haft succes med at få de mindreårige drenge til at afklæde sig foran webcam, og i en af sagerne havde den voksne mand over en længere periode forgrebet sig seksuelt på en ung dreng fra Randers. De overgreb var blandt andet sket på et motel, i den pædofiles lastbil og i en campingvogn.

I den sag argumenterede mandens forsvarer for - tilbage i efteråret - at der havde været tale om et ’kærestelignende forhold’. Anklageren derimod kaldte Flemming Lauritzen ’skruppelløs’.

Den nu 47-årige pædofildømte mand blev mentalundersøgt i forbindelse med retssagen i byretten, og den konkluderede, at han fandtes egnet til almindelig fængselsstraf, og at han var umoden, ansvarsfralæggende og med manglende empatisk forståelse.

En del af sagen

Flemming Lauritzen ankede selve forvaringsdommen og sigter i stedet efter almindelig fængselsstraf. Landsretten i Viborg danner rammen om ankesagen, der forventes at være afsluttet senest på torsdag.

Måske afsiges der allerede onsdag dom i sagen. Da avisen Danmark skrev om retssagen i efteråret, var det endnu ikke afklaret, hvorvidt hele sagen skulle gå om i landsretten.

Det er ikke tilfældet. Det er kun en del af retssagen fra byretten, der skal behandles på ny i Viborg. Hvis landsretten stadfæster byrettens afgørelse, skal den 47-årige Flemming Lauritzen afsone sin forvaringsdom på Anstalten ved Herstedvester.

0/0

Tophistorier

Annonce
Erhverv For abonnenter

Høhotel, laks og islændere: Skjern BnB går nye veje

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Stafet for Livet: Over 200.000 kroner til kampen mod kræften

Erhverv

Et paradis for islændere: Landi-Askja på opdagelse omkring Skjern Å

Danmark For abonnenter

Thorbjørn har skabt millionforretning på influencere: Branchens omsætning kan tredobles i år

Tophistorier

Skjern For abonnenter

Galleri: 581 deltog i stafet for livet

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Tarm For abonnenter

73-årig giver atter Europa pedal: Mads Peder cykler ny cykel hjem fra Italien

Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Ringkøbing IF

Brændte chancer og store forsvarsfejl kostede nyt nederlag

Annonce