Indland

Pædofil idømt forvaring for overgreb og krænkelser – nu starter ankesagen

En nu 47-årig mand fra Hobro-egnen ankede i efteråret dele af sin dom for blandt andet seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelser af mindreårige drenge. Ankesagen afgøres i denne uge i landsretten i Viborg. Arkivfoto: Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
I efteråret blev Flemming Lauritzen idømt en af landets hårdeste straffe for gennem en årrække at have forgrebet sig på og blufærdighedskrænket mindreårige drenge. Selv ankede den nu dømte pædofil dele af byrettens dom. Ankesagen begynder tirsdag.

Fredericia/Kolding/Vejle/Middelfart/Randers: Ankesagen mod den nu 47-årige Flemming Lauritzen fra Hobro, som i september blev idømt forvaring for seksuelle overgreb mod og blufærdighedskrænkelser af blandt andet mindreårige drenge flere steder i landet, begynder tirsdag.

I september ankede Flemming Lauritzen både strafudmålingen og dommen vedrørende en nu 16-årig fredericiansk dreng, hvor Flemming Lauritzen planlagde at gennemføre et samleje med drengen i en skov, hvilket dog mislykkedes. Manden lokkede den dengang mindreårige fredericianer med kontanter, en scooter og scooterudstyr.

Lokkede med knallerter

Med 11 ud af 12 mulige stemmer blev Flemming Lauritzen i efteråret kendt skyldig i samtlige forhold – enkelte dog med modifikationer. Eksempelvis blev Flemming Lauritzen frifundet for voldtægt af en 11-årig dreng fra Vestjylland, men kendt skyldig i blufærdighedskrænkelse af selvsamme dreng.

Sagen mod Flemming Lauritzen startede i maj 2018, hvor han blev anholdt på en campingplads i Middelfart. Her fandt politiet under ransagningen 24 billeder og 80 videoer – alle af børnepornografisk karakter. 2018 var dog langtfra første gang, Flemming Lauritzen stiftede bekendtskab med retssystemet. Det blev året, hvor den nu 47-årige pædofildømte mand fik sin sjette dom for seksuel omgang med mindreårige.

Under retssagen fra september, der altså udløste en af landets hårdest mulige straffe, kom det frem, hvordan Flemming Lauritzen fik kontakt til de helt unge drenge. Kontakten startede ofte via sitet, Omegle.com, hvorefter han lokkede drengene over på Facebook og Skype. I flere tilfælde fortsatte kontakten efterfølgende via telefon og SMS. I flere af tilfældene lokkede Flemming Lauritzen drengene med penge og knallerter.

Dømt er umoden

Flere gange havde Flemming Lauritzen haft succes med at få de mindreårige drenge til at afklæde sig foran webcam, og i en af sagerne havde den voksne mand over en længere periode forgrebet sig seksuelt på en ung dreng fra Randers. De overgreb var blandt andet sket på et motel, i den pædofiles lastbil og i en campingvogn.

I den sag argumenterede mandens forsvarer for - tilbage i efteråret - at der havde været tale om et ’kærestelignende forhold’. Anklageren derimod kaldte Flemming Lauritzen ’skruppelløs’.

Den nu 47-årige pædofildømte mand blev mentalundersøgt i forbindelse med retssagen i byretten, og den konkluderede, at han fandtes egnet til almindelig fængselsstraf, og at han var umoden, ansvarsfralæggende og med manglende empatisk forståelse.

En del af sagen

Flemming Lauritzen ankede selve forvaringsdommen og sigter i stedet efter almindelig fængselsstraf. Landsretten i Viborg danner rammen om ankesagen, der forventes at være afsluttet senest på torsdag.

Måske afsiges der allerede onsdag dom i sagen. Da avisen Danmark skrev om retssagen i efteråret, var det endnu ikke afklaret, hvorvidt hele sagen skulle gå om i landsretten.

Det er ikke tilfældet. Det er kun en del af retssagen fra byretten, der skal behandles på ny i Viborg. Hvis landsretten stadfæster byrettens afgørelse, skal den 47-årige Flemming Lauritzen afsone sin forvaringsdom på Anstalten ved Herstedvester.

0/0
Forsiden netop nu
Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Skjern

Kjærgaard er færdig som kommunaldirektør

Danmark For abonnenter

Stram Kurs kom ikke i Folketinget: Hvad nu, Rasmus Paludan?

Tophistorier

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Erhverv

Nu kan man snart få kinesisk mad i Borris igen

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tvinds Fælleseje øger sit millionoverskud

112

Vold: 15-årig knallertkører slået ned med teleskopstang

Ringkøbing-Skjern

Ikke i min baghave: Det er for let at slippe for upopulære vindmøller og biogasanlæg