Annonce
Erhverv

På vej til Hvide Sande: Fiskefartøj vendte bunden i vejret ud for Hanstholm

Det var et skib på vej til Vestværftet i Hvide Sande for at blive færdiggjort, der vendte bunden i vejret ud for Hanstholm. Foto Google Street.
"Råt" skib var på slæb fra Gdansk til Vestværftet i Hvide Sande, da det væltede rundt fredag morgen fem sømil ud for Hanstholm.
Annonce

HVIDE SANDE: Et helt nyt fiskefartøj på slæb fra Gdansk i Polen til Hvide Sande vendte fredag morgen af ukendte årsager bunden i vejret cirka fem sømil ud for Hanstholm.

Det skriver Nordjyske.dk.

Skibet er dog ikke sunket, men flyder stadig i vandet, og er ikke til fare for skibsfarten, da det stadig er på tov. Der var heller ikke tale om en redningsaktion i forbindelse med hændelsen.

Efter hvad Dagbladet erfarer, er der tale om et "råt" skib, der er på vej til Vestværftet i Hvide Sande, hvor det skal gøres helt færdigt, inden det leveres til en norsk kunde.

Dagbladet har kontaktet Vestværftet for at høre nærmere om årsagen til uheldet, men her har man ingen kommentarer til hændelsen.

Nordjyske.dk har talt med Svendborg Busering - NH Towage A/S, der ikke ønsker at udtale sig yderligere i sagen, da det ifølge avisen bliver en forsikringssag mellem HN Towage og ejeren af skibet.

Sstationslederen på redningsstationen i Hanstholm har ifølge Nordjyske ikke noget et bud på, hvorfor skibet vendte rundt. Vejret var smukt og roligt, da det skete.

Vestværftet i Hvide Sande har haft stor succes med at specialisere sig i at bygge skibe fra 10 til 35 meter i længden. Skibene tegnes på værftets tegnestue, og skroget bygges derefter af samarbejdspartnere i Østeuropa.

Tre fjerdedele af de skibe, værftet bygger, lander hos udenlandske fiskere; alligevel er kerneforretningen altså stadig beliggende i Hvide Sande.

I 2017 blev værftet belønnet for successen med DI Midt Vests Initiativpris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce