Annonce
Ringkøbing

På vej mod nye mål: Efterskole skyder seks millioner kroner i kunstgræsbane

Det nye kunstgræsanlæg i Vedersø kommer til at omfatte en såkaldt Goal Station-træningsbane, hvor avanceret teknologi gør det muligt at planlægge programmer til den enkelte spiller. Arkivfoto: Lennart Poulsen
Når Vedersø Idrætsefterskole i august 2020 byder et nyt hold elever velkommen, får de mulighed for at slå sig lås på et topmoderne kunstgræsanlæg. Det skal gøre skolen til et oplagt valg for unge, der drømmer om at blive bedre til at spille fodbold.
Annonce

Vedersø: Vedersø får næppe nogensinde et hold i Superligaen, men målt i idrætsfaciliteter er den lille landsby i Vestjylland godt på vej til at spille med om guldet.

Et nyt og afgørende skridt i den retning bliver taget, når der kort inde i 2020 bliver kridtet op til et topmoderne kunstgræsanlæg, der beløber sig til seks millioner kroner:

- Vi har allerede en stærk fodboldprofil, men vi vil blive ved med at forbedre os og give fodbolden de bedste forudsætninger her i Vedersø, siger forstander Kim Skouborg.

Han fortæller, at processen frem mod målet har strukket sig over en håndfuld år:

- Det er svært at være efterskole og sige, at vi er gode til fodbold - uden at have kunstgræs. Det er den unge generation vokset op med, og det er det, de efterspørger.

I løbet af de seneste par år er der skudt kunstgræsbaner op på Staby Efterskole og på Idrætsefterskolen Lægården i Holstebro, og det har været med til at fremme projektet i Vedersø.

Det er svært at være efterskole og sige, at vi er gode til fodbold - uden at have kunstgræs. Det er den unge generation vokset op med, og det er det, de efterspørger.

Kim Skouborg, forstander

Annonce

Den nyeste teknologi

Når der i august næste år møder nye elever ind på Vedersø Idrætsefterskole og naboen The International, slipper de fodboldglade unge for at tage turen til Ringkøbing for at få kunstgræs under støvlerne.

Det kommende anlæg i Vedersø kommer til at bestå af en fodboldbane i fuld størrelse og en såkaldt Goal Station, der er en minibane, hvor den enkelte spiller har mulighed for at træne på egen hånd. En Goal Station er opbygget med den nyeste teknologi, der gør det muligt at optimere eksempelvis førstegangsberøringer, pasningsspil og præcision i afslutninger:

- Det giver os helt unikke muligheder for at arbejde med databaseret træning, hvor den individuelle spillers tekniske færdigheder vil være et centralt fokuspunkt, siger cheftræner Martin Holk Pedersen, der er kommet til Vedersø med erfaring fra Randers FC og AGF.

Den enkelte spillers træningsprogram kan styres via en iPad.

Ifølge forstander Kim Skouborg har Superligaklubber som OB og AaB på det seneste opgraderet deres træningsfaciliteter med Goal Station-anlæg.

Annonce

Sand og kork også i spil

Lokalplanen er på plads ved de to efterskoler i Vedersø, hvor én af tre eksisterende fodboldbaner bliver inddraget, når entreprenørmaskinerne køres i stilling.

Forstanderen har fået at vide, at det nye træningsanlæg kan opbygges på seks uger, men lige nu er jordbunden for blød til at gå i gang. Kim Skouborg har en klar forventning om, at kunstgræsset er klar til brug i sommeren 2020.

I forbindelse med projektet har forstanderen deltaget i et stort seminar i Silkeborg, hvor forskere samt repræsentanter fra blandt andre DBU og Miljøstyrelsen belyste kunstgræsbaners mulige påvirkning på miljøet; et emne, der fylder en del på området:

- Inden seminaret var jeg i tvivl om, hvad vi skulle. Flere steder er man begyndt at lave noget andet end den klassiske bane med plastgranulat, men vi laver den klassiske. Der findes alternativer med sand og kork, men det er dyrere løsninger, og de er ikke lige så gode, siger Kim Skouborg.

Han knytter sig også til udsagn fra DBU om, at den klassiske kunstgræsbane har langt de bedste egenskaber.

- Det er mange penge. Men skolen har en rigtig god økonomi, og banken kan også se fornuften i det, siger forstander Kim Skouborg om det seks millioner kroner dyre kunstgræsanlæg, der i løbet af foråret skyder op ved de to efterskoler Vedersø Idrætsefterskole og The International i den vestjyske landsby. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

World Cleanup Day i Troldhede

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Annonce