x
Annonce
Ringkøbing

På træningslejr i udlandet: Overskud fra turnering går til unge spillere

Det var ind i mellem svært at holde varmen ved sidste års North Sea Football Cup, der tiltrak flere end 800 unge spillere. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Første udgave af North Sea Football Cup i Ringkøbing gav et overskud på 65.000 kroner.

Ringkøbing: De mange forældre, trænere, holdledere og unge spillere, der i pinsen sidste år bakkede op om første udgave af North Sea Football Cup i Ringkøbing, kunne godt have ønsket sig en bedre vejrudsigt.

Mens der til tider var blæst og regn over banerne, er der til gengæld solskin over fodboldturneringens regnskab, der viser et overskud på 65.000 kroner.

Pengene er netop blevet fordelt:

- Vi har haft mange gode idéer fremme, men et forslag var der bred enighed om. Vi ønsker at give tilskud til spillere, der ønsker at deltage i fodboldstævner i udlandet. Helt konkret gives et tilskud til U14 og U15-spillere i Ringkøbing IF - både drenge og piger - der tager til et stævne i udlandet. De nuværende U14 og U15-spillere andrager anslået 65 spillere, siger Jens Bøndergaard, der sammen med Lars Skovgaard Hansen, Ole Schmidt og Søren Mortensen udgør stævnets styregruppe:

- Vi tror på, at dette tilskud vil være med til at give disse spillere en særlig oplevelse. En oplevelse, der skal være for alle spillere i årgangen. Samtidig håber vi, at det kan være et årligt tilskud, så yngre årgange kan se frem til håndsrækning, når de bliver ældre, tilføjer Jens Bøndergaard.

Annonce

Den fedeste oplevelse

Tilskuddet per spiller vil være maksimeret til 1000 kroner til en udlandsrejse. Konkret betyder dette, at hvis alle deltager i indeværende sæson, ydes der et kontant tilskud på omkring 765 kroner. Et eventuelt restbeløb af overskuddet anvendes til udvikling af North Sea Football Cup 2020.

- Vi vil gerne skabe et økonomisk resultat, der kan udvikle og give nye muligheder for Ringkøbing IF’s ungdomsafdeling. Vi vil gerne vise området frem for nye gæster. Mest af alt vil vi gerne give en flok drenge og piger den fedeste fodboldoplevelse i Ringkøbing. Det kan kun lade sig at gøre med en fantastisk opbakning fra de 60 lokale virksomheder, der har støttet stævnet på den ene eller anden måde, siger Jens Bøndergaard.

Flere end 800 spillere deltog i 2019-udgaven, der bød på 94 hold og i alt 242 kampe.

I år bliver North Sea Football Cup atter afviklet i pinsen - det vil sige i dagene fra 29. til 31. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce