Annonce
Vestjylland

På med kokkehuerne - nu skal det store slag udkæmpes

Sidste års vindere fra Værftet Café og Restaurant i Struer deltager ikke i år, så der skal under alle omstændighederne findes en ny Local Cooking-mester. Arkivfoto: Johan Gadegaard
For femte år i træk byder UCH tirsdag den 27. august indenfor til en kokke-dyst i konkurrencen Local Cooking. Restaurant Sandgaarden i Søndervig er en af deltagerne.
Annonce

Vestjylland: Billetsalget ER begyndt - og hvis det går som de forgående fire år, skal man være hurtigt ude for sikre sig én. Der plejer at være venteliste.

Det, der er tale om, er den årlige dyst mellem kokke/kokkeelever, Local Cooking på UCH, hvor et stort publikum om aftenen er klar til at smage på retterne og vælge "publikumsfavoritten". Der er dog også et rigtigt fagdommerpanel, som vælger den restaurant, der løber med aftenens hovedpris som vinder af konkurrencen.

Arrangementet har til formål at markedsføre alle de lokale råvarer, der er tilgængelige i Midt- og Vestjylland, de restauranter, der deltager – og ikke mindst kokkeuddannelsen.

Sidstnævnte kan der godt være alvorligt brug for at slå et slag for. Det har nemlig været særligt svært for arrangørerne i år at finde nok restauranter, der havde overskud til at deltage.

- Udfordringen for restauranterne i år er, at rigtig mange af dem mangler kokke og har dermed meget svært ved at finde ressourcerne til at deltage i konkurrencen. Det er en ærgerlig tendens i branchen, siger projektleder Marie Veigaard, VIFU (Videncenter for Fødevareudvikling).

Local Cooking for publikum

Middagen, hvor publikum kan smage alle seks retter, er tirsdag den 27. august klokken 18.00-21.00.
Adressen er Uddannelsescenter Holstebro, Døesvej 70, Holstebro.
En billet koster 250 kroner.
Man skal ind på VisitHolstebro for at købe billet. Linket er: visitholstebro.dk/booking/30873

Annonce

Seks hold deltager

Det er dog heldigvis lykkes at finde seks restauranter, der ville stille op. En lidt spøjs, men god løsning på problemet med de manglende ressourcer har den nye køkkenchef på Tambohus Kro, Henriette Bæk Laursen, (som vandt publikumsprisen i 2017) udtænkt sammen med sin kollega, Frederik Emil Havn, fra Sandgaarden. De stiller op sammen, da ingen af stederne kunne stille flere ressourcer end én kok til rådighed.

De seks deltagende restauranter er:

Nørre Vosborg, Vemb

Limfjordens Hus, Roslev ved Glyngøre

Fur Bryghus, Fur

Anlægspavillonen, Holstebro

Restaurant Noli, Ikast

Tambohus Kro/Restaurant Sandgaarden, Thyholm/Ringkøbing

Hver restaurant må i princippet deltage med tre personer; to kokke i køkkenet og en kok/tjener til præsentation.

Selve konkurrencen bliver afviklet i løbet af en hel dag, hvor hvert deltagende hold først skal fremstille seks kuverter - fem til dommerne og én som skueret (det er den tallerken, der bliver fotograferet og beundret fra alle sider) - i løbet af 3,5 timer.

75 procent af retten skal bestå af lokale råvarer, og retten skal præsenteres med fortællingen om de råvarer, der anvendes. Fortællingen er noget, dommerne plejer at lægge stor vægt på, og man vinder ikke en topplacering ved blot at nævne, hvad der er på tallerknen.

Annonce

Tidligere vindere

Til aftenens middag får alle gæster en lille smagsprøve af hver ret, og derfor skal kokkeholdene efter selve konkurrence-delen også lige tilberede 200 små anretninger af deres ret. Man plejer som publikummer at blive rigeligt mæt.

Sidst på aftenen kåres så publikums favorit og årets Local Cooking-vinder.

Local Cooking-vinderen får 10.000 kroner.

I 2015 vandt Bøffen fra Ringkøbing, mens Under Klippen fra Holstebro fik publikumsprisen.

I 2016 vandt Under Klippen, mens Støberiet, Holstebro, tog publikumsprisen.

I 2017 vandt Under Klippen igen, mens Tambohus Kro fik publikumsprisen.

I 2018 vandt Værftet Café og Restaurant i Struer, mens Anlægspavillonen fik publikumsprisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce