Annonce
Vestjylland

På med kokkehuerne - nu skal det store slag udkæmpes

Sidste års vindere fra Værftet Café og Restaurant i Struer deltager ikke i år, så der skal under alle omstændighederne findes en ny Local Cooking-mester. Arkivfoto: Johan Gadegaard
For femte år i træk byder UCH tirsdag den 27. august indenfor til en kokke-dyst i konkurrencen Local Cooking. Restaurant Sandgaarden i Søndervig er en af deltagerne.

Vestjylland: Billetsalget ER begyndt - og hvis det går som de forgående fire år, skal man være hurtigt ude for sikre sig én. Der plejer at være venteliste.

Det, der er tale om, er den årlige dyst mellem kokke/kokkeelever, Local Cooking på UCH, hvor et stort publikum om aftenen er klar til at smage på retterne og vælge "publikumsfavoritten". Der er dog også et rigtigt fagdommerpanel, som vælger den restaurant, der løber med aftenens hovedpris som vinder af konkurrencen.

Arrangementet har til formål at markedsføre alle de lokale råvarer, der er tilgængelige i Midt- og Vestjylland, de restauranter, der deltager – og ikke mindst kokkeuddannelsen.

Sidstnævnte kan der godt være alvorligt brug for at slå et slag for. Det har nemlig været særligt svært for arrangørerne i år at finde nok restauranter, der havde overskud til at deltage.

- Udfordringen for restauranterne i år er, at rigtig mange af dem mangler kokke og har dermed meget svært ved at finde ressourcerne til at deltage i konkurrencen. Det er en ærgerlig tendens i branchen, siger projektleder Marie Veigaard, VIFU (Videncenter for Fødevareudvikling).

Annonce

Local Cooking for publikum

Middagen, hvor publikum kan smage alle seks retter, er tirsdag den 27. august klokken 18.00-21.00.
Adressen er Uddannelsescenter Holstebro, Døesvej 70, Holstebro.
En billet koster 250 kroner.
Man skal ind på VisitHolstebro for at købe billet. Linket er: visitholstebro.dk/booking/30873

Seks hold deltager

Det er dog heldigvis lykkes at finde seks restauranter, der ville stille op. En lidt spøjs, men god løsning på problemet med de manglende ressourcer har den nye køkkenchef på Tambohus Kro, Henriette Bæk Laursen, (som vandt publikumsprisen i 2017) udtænkt sammen med sin kollega, Frederik Emil Havn, fra Sandgaarden. De stiller op sammen, da ingen af stederne kunne stille flere ressourcer end én kok til rådighed.

De seks deltagende restauranter er:

Nørre Vosborg, Vemb

Limfjordens Hus, Roslev ved Glyngøre

Fur Bryghus, Fur

Anlægspavillonen, Holstebro

Restaurant Noli, Ikast

Tambohus Kro/Restaurant Sandgaarden, Thyholm/Ringkøbing

Hver restaurant må i princippet deltage med tre personer; to kokke i køkkenet og en kok/tjener til præsentation.

Selve konkurrencen bliver afviklet i løbet af en hel dag, hvor hvert deltagende hold først skal fremstille seks kuverter - fem til dommerne og én som skueret (det er den tallerken, der bliver fotograferet og beundret fra alle sider) - i løbet af 3,5 timer.

75 procent af retten skal bestå af lokale råvarer, og retten skal præsenteres med fortællingen om de råvarer, der anvendes. Fortællingen er noget, dommerne plejer at lægge stor vægt på, og man vinder ikke en topplacering ved blot at nævne, hvad der er på tallerknen.

Tidligere vindere

Til aftenens middag får alle gæster en lille smagsprøve af hver ret, og derfor skal kokkeholdene efter selve konkurrence-delen også lige tilberede 200 små anretninger af deres ret. Man plejer som publikummer at blive rigeligt mæt.

Sidst på aftenen kåres så publikums favorit og årets Local Cooking-vinder.

Local Cooking-vinderen får 10.000 kroner.

I 2015 vandt Bøffen fra Ringkøbing, mens Under Klippen fra Holstebro fik publikumsprisen.

I 2016 vandt Under Klippen, mens Støberiet, Holstebro, tog publikumsprisen.

I 2017 vandt Under Klippen igen, mens Tambohus Kro fik publikumsprisen.

I 2018 vandt Værftet Café og Restaurant i Struer, mens Anlægspavillonen fik publikumsprisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce