Annonce
Kultur

På landsdækkende tv fra tirsdag: Hele Danmark inviteres med Fotovognen

Fotovognen med journalisterne Anders Bro og Vibeke Nipper på forsædet og fotograf Line Morell Holm på bagsædet. Nu kommer de på landsdækkende tv. Foto: TV MidtVest
Fotovognen er en stor succes hos tv-seere i Midt- og Vestjylland - nu får hele Danmark chancen i fire udsendelser med greatest hits fra 70 ture

Vestjylland: Her i Midt- og Vestjylland har tv-udsendelsen Fotovognen fra TV MidtVest udviklet sig til et af de største hits på den regionale tv-station. Fra tirsdag får hele Danmark lov til at være med.

Der er planlagt fire udsendelser med greatest hits fra Fotovognen, som over fire programmer over en lille halv times varighed hver bringer det bedste af de efterhånden 70 programmer, der er sendt med Fotovognen.

Om bord på Fotovognen er journalisterne Vibeke Nipper og Anders Bro, og programmet er lavet ud fra et koncept, som nok ville give urolig mave hos de fleste. Om morgenen bestemmer de hvilken lille by i tv-stations sendeområde, de vil køre til. Intet er planlagt og aftalt, inden de kører.

Annonce

- Det kildrer i maven, når vi kører forbi byskiltet, og i den første halve time møder vi ikke et øje. Så er det, man kan komme i tvivl om, hvordan det skal gå, siger Vibeke Nipper.

Men det går hver gang. De møder tilfældige mennesker på vejen, og de får sig mange forskellige snakke og oplevelser. Nogle morsomme, andre alvorlige, nogle noget helt tredje, og det klippes så sammen til de meget kendte programmer.

- I starten havde jeg den fordel, at Vibeke Nipper var med, fordi hun i forvejen var kendt af de fleste. Så turde folk godt. Nu er Fotovognen kendt, så folk ved godt, hvad det går ud på, og dem, som ikke vil snakke med os, holder sig væk, mens dem, der gerne vil, de skal nok komme, siger Anders Bro.


TV2 har villet beholde det midt- og vestjyske, og så kom idéen med at tage det bedste af det bedste fra de tidligere udsendelser, så hele Danmark får det originale

Vibeke Nipper, som sammen med Anders Bro kører Fotovognen


De har begge megen respekt for, at der er så mange, der har tillid til dem og gerne vil fortælle - også om alvorlige emner.

Natholdet

Hvordan er hovedkanalen på TV2 så blevet interesseret?

- Det har helt sikkert været en fordel for os, at Natholdet har brugt os jævnligt, siger Anders Bro.

- Ja, vi har også været i dialog med TV2, om det var en idé. Det er så ikke lykkedes tidligere, men nu kom de så med. Vi havde egentlig troet, vi kunne lave nye udsendelser med konceptet, hvor vi bare var i andre landsdele. Men TV2 har villet beholde det midt- og vestjyske, og så kom idéen med at tage det bedste af det bedste fra de tidligere udsendelser, så hele Danmark får det originale, siger Vibeke Nipper.

De har brugt hele corona-pausen i redigeringsrummet med at udvælge af det omfangsrige materiale.

- Der har været sedler i mange farver i redigeringsrummet, og vi har haft god hjælp af vores fotograf og tilrettelægger Line Morell Holm, som har haft overblikket og blikket for, hvad der skulle med, når vi måske selv synes, at det her er for pinligt, siger Anders Bro.

Det er så blevet til et mix af det sjove, gode typer, lidt af det alvorlige, og hvad holdet bag Fotovognen finder rigtig godt. Og der er ikke sat undertekster på, når de medvirkende taler meget jysk. Det ville ødelægge det autentiske i møderne mellem de lokale og Fotovognen. Udsendelserne sendes  klokken 20.50 de kommende fire tirsdage.

- Vi er meget spændte på, hvordan det modtages i hele landet, lyder det samstemmende fra de to journalister.

I øvrigt kan seerne forvente flere afsnit af Fotovognen. Der er planlagt yderligere fire, som skal optages nu fra maj og sendes før sommerferien.

- Så må vi se, hvordan det går herefter, lyder det fra de to, der har et håb om, at Fotovognen kunne sendes til Grønland en dag, for det ville være spændende.

- Men det er desværre ingen, der har kunnet finde økonomi til...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce