Annonce
Hvide Sande

Race for Oceans står for døren langs Vestkysten

Der er masser af affald at tage fat på langs den jyske vestkyst. Kim Haugaard/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Annonce

VESTKYSTEN: Fredag går Race for Oceans i gang på Sylt og bevæger sig over de efterfølgende 10 dage op langs vestkysten til Skagen.

Race for Oceans består af en sportsevent og strandrensninger, hvor eksperter samtidig vil fortælle om konsekvenserne af plastikforureningen i havene omkring os.

Fællesskabet er i højsædet under sportseventen, hvor deltagerne hjælper hinanden med at flytte en depeche fra Sylt til Skagen over 10 dage. Ruten på 456 km er inddelt i 100 sektioner, hvor deltagerne enten løber/går på stranden, eller flytter depechen til vands via SUP eller havkajak, alt efter forholdene på den enkelte strækning.

Arrangementet rammer Vestjylland mandag 3. august og tirsdag 4. august og fortsætter så mod nord til Thyborøn, Agger Tange, Klitmøller og videre op til Slettestrand.

Det frivillige team, der står bag Race for Oceans glæder sig til de mange oplevelser, der venter deltagerne. Som bekendt er Race for Oceans en event, der henvender sig til alle med passion for havet. Formålet er, at skabe fokus på den stigende plastikforurening i havene omkring os, og eventen arbejder op imod FN’s ”Verdensmål 14 - Livet i havet”.

I samarbejde med KIMO holdes Beach Clean-up tirsdag 4. august kl. 09 til 10.30 ved Søndervig Strand og kl. 13-14.30 ved Thorsminde Strand.

Dagen forinden, mandag 3. august, kl. 9.30 til 11 er der Beach Clean-up ved Henne Strand og kl. 13.00-14.30 ved Nymindegab Strand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Ringkøbing-Skjern

For anden dag i streg stiger smittetallet: To personer er testet positive i Ringkøbing-Skjern

Annonce