Annonce
Vestjylland

Nu er det snart vinter: På jagt efter hjortens sidste brøl

Nu var der lige som faldet lidt ro over engen, hvor de sidste stære fløj rundt sammen med hjortene. Yderligt et varsel om, at nu var det efterår og snart vinter. Foto: Jørgen Kirk

Ringkøbing-Skjern: Traditionen tro skulle jeg ud for at se hjortebrunst. I år kom jeg til det, man vel næsten kunne kalde "sidste prædiken", for hjortene ved Grærup var her i mandags slet ikke i høj brunst.

Den store hjort tillod nu de unge fløse af "bihjorte" tæt på og havde selv tid til at græsse for at indhente noget af den huld, som han havde tabt i perioden med høj brunst. I den tid havde der slet ikke været tid til at spise, når han skulle holde styr på hele haremmet og indtrængende kombattanter, der ville slås eller stjæle de hinder, han havde samlet.

Nu var der lige som faldet lidt ro over engen, hvor de sidste stære fløj rundt sammen med hjortene. Yderligere et varsel om, at nu var det efterår og snart vinter. Var jeg kommet for sent i år? Eller skulle det lykkes igen lave version 2019 af det billeder af den store hjorts sidste brøl over landet.

Jo det lykkes efter noget ventetid i bilen, selv om hjorten ellers kun var interesseret i at tjekke de sidste hinders gunst for til sidst at fortælle verden i vest med et brøl, at han stadig regerede på engen. Så det lykkedes alligevel i år, selv om man kom til sidste prædiken.

Jo, det lykkes efter noget ventetid i bilen at få billedet af hjortens store brøl om, at han stadig regerede på engen. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand er ikke bekymret: - Vi skal nok have nyt tilbud klar til januar

Navne For abonnenter

Blev dansk på Grundlovsdag: Andreea er det gode eksempel for hendes tosprogede elever på Kirkeskolen

Ringkøbing-Skjern

Færre flygtninge og nye gebyrer: Dansk Flygtningehjælp lukker sprogskoler i hele landet

Annonce