Annonce
Ringkøbing

På en god søndag vil biografbossen synge "Halleluja" og gå en tur forbi juletræet på Torvet

Bjarne From er daglig leder af Ringkøbing Biograf. Arkivfoto: Jørgen Kirk
I to år har Bjarne From været daglig leder af biografen i Ringkøbing, som hver eneste uge trækker hundredvis af vestjyder indenfor i de to sales bløde sæder. Han ville sige pænt ja tak til en middagsaftale med musikeren Niels Hausgaard - og musikkollegaen Allan Olsen måtte også meget gerne deltage.

En god søndag for mig er en dag, hvor jeg kun skal noget, jeg selv har valgt. Det må meget gerne dag sammen med min søn og øvrige familie.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende Torvet i Ringkøbing ved aftentide, når lyset på juletræet er tændt. Jeg synes, det ser så hyggeligt ud. Og det bliver kun flottere, hvis der er lidt sne. Jeg kan huske fra min barndom, at det var noget helt særligt, når træet på Torvet blev tændt.

Mit seneste besøg i en kirke var desværre til min onkels bisættelse.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det helt klart være "Halleluja" af Leonard Cohen. Det er bare så smuk en sang, som rører folk. Jeg tror godt, jeg kan ramme Cohens dybe tone, men det ville nok ikke lyde særligt godt, hvis det var mig der sang, må jeg indrømme. Men originalen er fantastisk.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så vil jeg rejse til et varmt feriemål sammen med dem jeg holder af. Måske en forårstur til Madeira, som er at af de smukkeste steder, jeg har oplevet.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være sammen med Niels Hausgaard. Det ville være en kæmpe oplevelse, at nyde Niels' humor og skarpe meninger på tomandshånd. Han har en underspillet humor, der er helt fantastisk, og det passer helt fint til mig. Han var vel nærmest Danmarks første stand up-komiker. Man kan finde ham på You Tube. Det er virkelig sjovt. Jeg nåede desværre ikke at få billet til Hausgaards koncert i Ringkøbing, der blev udsolgt på få minutter. En middag med Hausgaard ville være fantastisk - og han måtte meget gerne til sin kollega Allan Olsen med.

I næste uge ser jeg frem til, at lokke en masse mennesker i biografen. Den kommende weekend har vi forpremiere på "Frost 2" og premiere 8. december. Den bliver helt sikkert julens helt store film, og jeg tror på, den bliver større end den nye udgave af "Løvernes Konge", som havde premiere i sommer. Det er ikke noget problem at få folk til at gå i biografen - uanset om det er sommer eller jul - bare de rigtige film er der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Saferoad gør byrummet sikkert

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce