Annonce
Ringkøbing-Skjern

Overvejer du at energirenovere dit hus? Kommunen byder på virtuelt infomøde med gode råd

Overvejer du at skifte til en varmepumpe, eller lave andre tiltag, så giver Ringkøbing-Skjern Kommune råd ved et infomøde den 11. marts. Foto: Christian Baadsgaard
Skal varmeregningen være mindre, er der nu råd at hente hos kommunen, som indbyder alle interesseret til infomøde via Facebook.

RINGKØBING-SKJERN: Skal oliefyret smides ud og erstattes af en varmepumpe eller måske fjernvarme? Skal huset have noget mere isolering? Skal indeklimaet være bedre og varmeregningen lavere?

Hvis du går med nogle af de spørgsmål, eller noget der ligner, så sæt kryds i kalenderen den 11. marts klokken 19, hvor du kan tænde computeren og logge på et virtuelt infomøde, som kommunen er vært ved.

Årsagen er den, at der nu åbner en statslig pulje med 675 millioner, som borgerne kan søge til at energirenovere deres hjem.

Den første af årets tre ansøgningsrunder til puljen åbner i ugen efter påske. I efteråret blev en pulje på 245 millioner kroner nærmest revet væk.

- En af de energirenoveringer, hvor der er rigtig mange tilskudskroner at hente, er f.eks. udskiftning af et gammelt oliefyr. Så er man ejer af et oliefyr, så er det måske nu man skal skifte til fjernvarme eller varmepumpe, siger Henning Donslund, specialkonsulent i Energisekretariatet i Ringkøbing-Skjern Kommune, i en pressemeddelelse.

Annonce

Læs vejledningen godt igennem

For at deltage i mødet skal man logge på kommunens Facebookside, og man behøver ikke have en Facebook-profil for at logge på og følge mødet.

På mødet vil kommunens Energisekretariatet sammen med energikonsulenter fra rådgivningsbureauet Transition fortælle om den statslige pulje - og sidde klar til at svare på spørgsmål fra borgere. Man kan forberede sig ved at læse om puljen på Energistyrelsens hjemmeside.

- Og så skal man huske, at der ikke gives statsligt tilskud til energirenoveringer, der allerede er påbegyndt. Man må gerne indhente tilbud, men hvis man allerede har en aftale med en håndværker betyder det, at man ikke kan opnå tilskud, siger Henning Donslund og anbefaler, at man udover at deltage i det virtuelle infomøde også læser vejledningen til tilskudspuljen rigtig godt igennem, før man skriver sin ansøgning.

Har man ikke et energimærke i forvejen, skal en autoriseret energirådgiver udarbejde det forud for en ansøgning. Søger man kun Energistyrelsens pulje om tilskud til at erstatte sin nuværende varmekilde med en varmepumpe, behøver man ikke fremvise et energimærke på boligen.

Energirenoveringstilskuddet er skattefrit for private boligejere, og fra den dato, man får tilsagn om støttekroner, har man to år til at få udført energirenoveringen.


En af de energirenoveringer, hvor der er rigtig mange tilskudskroner at hente, er f.eks. udskiftning af et gammelt oliefyr. Så er man ejer af et oliefyr, så er det måske nu man skal skifte til fjernvarme eller varmepumpe.

Henning Donslund, konsulent


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Annonce